bewaar
Kikkererwtenstoof met kokosmelk, kurkuma en spinazie ('the stew')
Kikkererwtenstoof met kokosmelk, kurkuma en spinazie ('the stew')
bewaar

Kikkererwtenstoof met kokosmelk, kurkuma en spinazie ('the stew')

Alles in 1 pan = binnen 15 minuten op het fornuis.

15 min. bereiden
35 min. wachten
licht pittig
91waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

middelgrote uien

3 cm

verse gember

3 el

milde olijfolie

1¼ kg

biologische kikkererwten in pot

3 tenen

knoflook

2 tl

gemalen kurkuma (koenjit)

½ tl

chilivlokken

800 ml

kokosmelk

500 ml

heet water

1

Knorr biologisch groentebouillontablet

400 g

verse spinazie

10 g

verse munt

200 g

koelverse yochurt kokos ongezoet

Alles in 1 pan = binnen 15 minuten op het fornuis.

Aan de slag

1

Pel en snipper de uien. Schil de gember en snijd fijn. Verhit de olie in een hapjespan. Bak de uien de gember ca. 5min. op middelhoog vuur tot de ui begint te kleuren.

2

Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken (bewaar het uitlekvocht, zie tip). Snijd de knoflooktenen fijn. Voeg de kikkererwten, knoflook, kurkuma, chili­ vlokken en eventueel zout toe aan de ui en gember. Bak op middelhoog vuur tot de kikkererwten goudbruin kleuren.

3

Schep ¼ van het kikkererwtenmengsel uit de pan en houd apart. Schenk de kokos­ melk, het water en bouillontablet bij de rest van de kikkererwten. Breng aan de kook en duw met een houten lepel de kikkererwten een beetje stuk, zodat het zetmeel zijn bindende werking kan doen.

4

Draai het vuur lager en laat de kikker­erwten 35 min. stoven zonder de deksel, zodat de stoof kan indikken. Dan zal het de dikte hebben van gebonden soep. Laat langer stoven voor een dikkere stoof.

5

Meng de spinazie er in delen door en laat in 3 min. slinken. Proef de stoof en breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd grof.

6

Verdeel de stoof over kommen. Schep op elke kom een flinke schep kokos­yochurt. Verdeel de achtergehouden kikkererwten en de munt erover.

algemeenVan het uitlekvocht van de kikkererwten kun je fantastische vegan meringues maken. Kijk voor het recept op ah.nl/allerhande.