Pi­ta’s met ge­bak­ken groen­ten & gei­ten­kaas

Vullen maar! Gebakken groenten en geitenkaas = de ideale combo.

(5) waardeer
hoofdgerecht Vullen maar! Gebakken groenten en geitenkaas = de ideale combo. 4 personen
4 5

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de champignons elk in 6 parten en de rode uien in parten van 1 cm. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in halve ringen van 1 cm.
  2. Verhit de olie in een grote hapjespan en roerbak de champignons met de funghi trifolati 5 min. op hoog vuur. Voeg de uien en paprika toe en bak nog 5 min. op middelhoog vuur. Zet het vuur uit.
  3. Verwarm ondertussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verkruimel de geitenkaas boven de groenten en schep om. Verdeel over de pitabroodjes en serveer direct.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 360 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Pita’s met gebakken groenten & geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pi­ta’s met ge­bak­ken groen­ten & gei­ten­kaas

1
1
  • 400 g champignons
  • 2 rode uien

Snijd de champignons elk in 6 parten en de rode uien in parten van 1 cm.

2
2
  • 1 zak paprikamix

Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in halve ringen van 1 cm.

3
3
  • 2 el milde olijfolie
  • 1 el Euroma by Jonnie Boer Funghi Trifolati specerijenmelange

Verhit de olie in een grote hapjespan en roerbak de champignons met de funghi trifolati 5 min. op hoog vuur.

4
4

Voeg de uien en paprika toe en bak nog 5 min. op middelhoog vuur. Zet het vuur uit.

5
5
  • 4 volkorenpita's

Verwarm ondertussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6
6
  • 100 g verse geitenkaas naturel

Verkruimel de geitenkaas boven de groenten en schep om. Verdeel over de pitabroodjes en serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.