Noe­delsoep met shii­ta­ke en pak­soi

15 minuten, meer heb je niet nodig om deze noedelsoep te maken.

(15) waardeer
aziatisch hoofdgerecht 15 minuten, meer heb je niet nodig om deze noedelsoep te maken. 4 personen
4 15

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de gember in dunne plakjes en hak deze in kleine stukjes. Snijd de knoflook fijn.
  2. Kook de noedels 6 min. Kook ondertussen ook de eieren 6 min. Giet de noedels af in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Pel de eieren.
  3. Verhit ondertussen de olie in een soeppan en fruit de gember en knoflook 5 min. op laag vuur. Voeg het water, de bouillontabletten, sojasaus en rijstazijn toe en breng aan de kook.
  4. Snijd ondertussen de shiitakes in plakjes. Voeg toe aan de soep en kook 5 min.
  5. Snijd ondertussen de paksoi in dunne reepjes en voeg samen met de noedels toe. Warm nog 2 min. door op hoog vuur. Verdeel de soep over ruime kommen. Halveer de eieren en leg in elke kom 2 eierhelften. Bestrooi met het sesamzaad en serveer.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.880 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Noedelsoep met shiitake en paksoi

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Noe­delsoep met shii­ta­ke en pak­soi

1
1
  • 2 cm verse gember
  • 2 tenen knoflook

Snijd de gember in dunne plakjes en hak deze in kleine stukjes. Snijd de knoflook fijn.

2
2
  • 250 g Samasaya fijne eiernoedels
  • 4 middelgrote eieren

Kook de noedels 6 min. Kook ondertussen ook de eieren 6 min.

3
3

Giet de noedels af in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Pel de eieren.

4
4
  • 3 el zonnebloemolie

Verhit ondertussen de olie in een soeppan en fruit de gember en knoflook 5 min. op laag vuur.

5
5
  • 1½ liter water
  • 2 groentebouillontabletten
  • 4 el Japanse sojasaus
  • 3 el Saitaku rijstazijn

Voeg het water, de bouillontabletten, sojasaus en rijstazijn toe en breng aan de kook.

6
6
  • 100 g shiitakes

Snijd ondertussen de shiitakes in plakjes. Voeg toe aan de soep en kook 5 min.

7
7
  • 1 struik paksoi

Snijd ondertussen de paksoi in dunne reepjes en voeg samen met de noedels toe. Warm nog 2 min. door op hoog vuur.

8
8
  • 4 tl geroosterd sesamzaad

Verdeel de soep over ruime kommen. Halveer de eieren en leg in elke kom 2 eierhelften. Bestrooi met het sesamzaad en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.