Ap­pel­ring­pan­nen­koe­ken

Pannenkoek met appel 2.0: appelringen in pannenkoekenbeslag. Next level lunch.

(5) waardeer
hollands brunch Pannenkoek met appel 2.0: appelringen in pannenkoekenbeslag. Next level lunch. 12 stuks
5 5

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • appelboor

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak het beslag volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder met de appelboor het klokhuis uit de appels. Snijd de appels in ringen van 1 cm dik, zodat je 12 ringen overhoudt.
  2. Verhit een klontje boter in een grote koekenpan. Prik telkens met een vork in een appelring, dip deze helemaal in het beslag en draai een beetje rond, zodat er overal een gelijke laag zit en leg vervolgens in de pan. Bak ca. 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Prik met de achterkant van je pollepel een gat in de appelringen. Herhaal tot de appelringen op zijn.

combinatietip:

Lekker met poedersuiker of stroop.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 180 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 18 g
    waarvan suikers 9 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Appelringpannenkoeken

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ap­pel­ring­pan­nen­koe­ken

1
1
  • 250 g mix voor American pancakes kaneel
  • 250 ml halfvolle melk

Maak het beslag volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 2 Elstar appels

Verwijder met de appelboor het klokhuis uit de appels. Snijd de appels in ringen van 1 cm dik, zodat je 12 ringen overhoudt.

3
3
  • 2½ g ongezouten roomboter

Verhit een klontje boter in een grote koekenpan.

4
4

Prik telkens met een vork in een appelring, dip deze helemaal in het beslag en draai een beetje rond, zodat er overal een gelijke laag zit en leg vervolgens in de pan.

5
5

Bak ca. 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Prik met de achterkant van je pollepel een gat in de appelringen.

6
6
  • 27½ g ongezouten roomboter

Herhaal tot de appelringen op zijn.

combinatietip:

Lekker met poedersuiker of stroop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.