Ap­pel­rin­gen­pan­nen­koe­ken

Pannenkoek met appel 2.0: appelringen in pannenkoekenbeslag. Next level lunch.

(0) waardeer
hollands brunch Pannenkoek met appel 2.0: appelringen in pannenkoekenbeslag. Next level lunch. 12 stuks

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • appelboor
  • pollepel

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak het beslag volgens de aanwijzingen op de verpakking met de melk en eieren en voeg ook de kaneel toe. Boen de appels schoon en verwijder met een appelboor het klokhuis. Snijd de appels in ringen van 1 cm dik.
  2. Verhit een klontje boter in een grote koekenpan. Prik telkens een vork in een appelring, dip deze helemaal in het beslag en leg vervolgens in de pan. Bak 5-6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Prik met de achterkant van je pollepel een gat in de appelringen. Herhaal tot de appelringen op zijn.

combinatietip:

Lekker met poedersuiker of stroop.

video

Ap­pel­rin­gen­pan­nen­koe­ken

leuk-snel - 00:23 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 100 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
september 2019

Appelringenpannenkoeken

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ap­pel­rin­gen­pan­nen­koe­ken

1
1
  • 200 g mix voor American pancakes
  • 200 ml halfvolle melk
  • 1 middelgroot ei
  • 1 tl gemalen kaneel

Maak het beslag volgens de aanwijzingen op de verpakking met de melk en eieren en voeg ook de kaneel toe.

2
2
  • 2 Elstar appels

Boen de appels schoon en verwijder met een appelboor het klokhuis. Snijd de appels in ringen van 1 cm dik.

3
3
  • 2½ g ongezouten roomboter

Verhit een klontje boter in een grote koekenpan.

4
4

Prik telkens een vork in een appelring, dip deze helemaal in het beslag en leg vervolgens in de pan. Bak 5-6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.

5
5

Prik met de achterkant van je pollepel een gat in de appelringen.

6
6
  • 27½ g ongezouten roomboter

Herhaal tot de appelringen op zijn.

combinatietip:

Lekker met poedersuiker of stroop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.