Huts­pot

Hutspot maken? Dit klassieke stamppot recept hoort in iedere Hollandse keuken thuis. Uiteraard mag de rookworst niet ontbreken.

(3) waardeer
hollands hoofdgerecht Hutspot maken? Dit klassieke stamppot recept hoort in iedere Hollandse keuken thuis. Uiteraard mag de rookworst niet ontbreken. 4 personen
4 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Snijd de uien in halve ringen. Schil de peen en snijd in plakjes van 1 cm. Verhit de helft van de boter in een ruime pan of soeppan en fruit de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de winterpeen toe en bak 2 min. mee. Voeg de aardappelen, het water en een snuf zout toe en breng aan de kook. Laat 20 min. koken tot de groenten en aardappelen gaar zijn. Giet af.
  2. Verwarm ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de melk op laag vuur, maar laat niet koken. Stamp de aardappelen en hutspotgroenten met de pureestamper tot puree. Voeg de melk, de rest van de boter en nootmuskaat toe en roer door de hutspot. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietip:

Lekker met (grove) mosterd. Het gerecht is dan niet meer glutenvrij.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 725 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 62 g
    waarvan suikers 13 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 21 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
september 2019

Hutspot

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Huts­pot

1
1
  • 1.2 kg kruimige aardappel
  • 400 g middelgrote uien

Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Snijd de uien in halve ringen.

2
2
  • 600 g winterpenen

Schil de peen en snijd in plakjes van 1 cm.

3
3
  • 37½ g ongezouten roomboter

Verhit de boter in een ruime pan of soeppan en fruit de ui 2 min. op middelhoog vuur.

4
4

Voeg de winterpeen toe en bak 2 min. mee.

5
5
  • 1½ liter water

Voeg de aardappelen, het water en een snuf zout toe en breng aan de kook. Laat 20 min. koken tot de groenten en aardappelen gaar zijn. Giet af.

6
6
  • 375 g rookworsten

Verwarm ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

7
7
  • 100 ml halfvolle melk

Verwarm de melk op laag vuur, maar laat niet koken.

8
8

Stamp de aardappelen en hutspotgroenten met de pureestamper tot puree.

9
9
  • 37½ g ongezouten roomboter
  • ½ tl gemalen nootmuskaat

Voeg de melk, de rest van de boter en nootmuskaat toe en roer door de hutspot. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietip:

Lekker met (grove) mosterd. Het gerecht is dan niet meer glutenvrij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.