Zoet-pit­ti­ge ge­hakt­bal­le­tjes met wok­groen­te en rijst

Dankzij de honing krijgen de gehaktballetjes een heerlijk zoet accent!

(5) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Dankzij de honing krijgen de gehaktballetjes een heerlijk zoet accent! 4 personen
4 5

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en snijd de vrucht in 8 partjes. Meng het limoenrasp met de honing, sriracha, peper en eventueel zout tot een dressing. Meng de helft van de dressing met het kipgehakt en vorm hier 12 balletjes van (per 4 personen). Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de balletjes rondom op middelhoog vuur in 10 min. goudbruin en gaar.
  3. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de wokgroente met de knoflook 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de laatste 2 min. de taugé toe.
  4. Verdeel de rijst met de gehaktballetjes en wokgroente over diepe borden. Serveer met de limoenpartjes en de rest van de dressing.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 80 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 6 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Zoet-pittige gehaktballetjes met wokgroente en rijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zoet-pit­ti­ge ge­hakt­bal­le­tjes met wok­groen­te en rijst

1
1
  • 300 g basmatirijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 1 limoen

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en snijd de vrucht in 8 partjes.

3
3
  • 3 el Langnese Bee Easy biologische bloemenhoning
  • 2 el sriracha

Meng het limoenrasp met de honing, sriracha, peper en eventueel zout tot een dressing.

4
4
  • 300 g kipgehakt naturel

Meng de helft van de dressing met het kipgehakt en vorm hier 12 balletjes van (per 4 personen).

5
5
  • 1 el arachideolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes rondom op middelhoog vuur in 10 min. goudbruin en gaar.

6
6
  • 1 teen knoflook

Snijd ondertussen de knoflook fijn.

7
7
  • 1 el arachideolie
  • 600 g Thaise wokgroente
  • 125 g taugé

Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de wokgroente met de knoflook 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de laatste 2 min. de taugé toe.

8
8

Verdeel de rijst met de gehaktballetjes en wokgroente over diepe borden.

9
9

Serveer met de limoenpartjes en de rest van de dressing.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.