Chi­ne­se wok­noe­dels met ei & pin­da's

Vandaag een dagje vega?

(1) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Vandaag een dagje vega? 4 personen
4 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • hapjespan of wok

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de eieren 6 min. en laat schrikken onder koud stromend water. Kook de noedels in 4 min. beetgaar en giet af.
  2. Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak de wokgroente 4 min. Voeg de noedels toe en bak 2 min. mee. Halveer de limoen, pers de helft uit en snijd de andere helft in 4 partjes. Breng de noedels op smaak met het limoensap, de ketjap, sojasaus, sesamolie en peper.
  3. Rooster ondertussen de pinda’s in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Pel en halveer de eieren. Verdeel de noedels over de borden. Garneer met de pinda’s en bosui. Leg de eieren en limoenpartjes erop. Bestrooi met peper en eventueel zout.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 760 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 79 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 1.120 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2019 week 39-40

Chinese woknoedels met ei & pinda's

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Chi­ne­se wok­noe­dels met ei & pin­da's

1
1
  • 4 mais scharreleieren

Kook de eieren 6 min. en laat schrikken onder koud stromend water.

2
2
  • 400 g eiernoedels

Kook de noedels in 4 min. beetgaar en giet af.

3
3
  • 2 el arachideolie
  • 800 g Chinese wokgroente sugarsnaps-paksoi

Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak de wokgroente 4 min.

4
4
  • 1 limoen

Voeg de noedels toe en bak 2 min. mee. Halveer de limoen, pers de helft uit en snijd de andere helft in 4 partjes.

5
5
  • 1 el ketjap manis
  • 2 el sojasaus
  • 2 el sesamolie

Breng de noedels op smaak met het limoensap, de ketjap, sojasaus, sesamolie en peper.

6
6
  • 100 g ongezouten pinda's

Rooster ondertussen de pinda’s in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin.

7
7
  • 2 bosuitjes

Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Pel en halveer de eieren.

8
8

Verdeel de noedels over de borden. Garneer met de pinda’s en bosui. Leg de eieren en limoenpartjes erop. Bestrooi met peper en eventueel zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.