Rös­ti­bak­je met spek en ei

Blij eitje: als hartig ontbijtje voor in het weekend. Wat een feest!

(1) waardeer
brunch Blij eitje: als hartig ontbijtje voor in het weekend. Wat een feest! 4 personen
4 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • muffinvorm (ingevet)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel het ontbijtspek over 4 holtes (per 4 personen) van de muffinvorm en verdeel de rösti over het spek. Druk de rösti tegen het spek aan, zodat er bakjes ontstaan. Bak de röstibakjes ca. 15 min. in het midden van de oven.
  2. Neem de röstibakjes uit de oven en breek in elk bakje een ei. Bak nog ca. 10 min. in de oven of tot het eiwit gaar is.
  3. Pers ondertussen de halve citroen uit. Meng samen met de olie door de veldsla. Serveer de röstibakjes met de sla.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 210 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Röstibakje met spek en ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rös­ti­bak­je met spek en ei

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 4 plakjes ontbijtspek rond
  • 125 g koelverse rösti gekruid

Verdeel het ontbijtspek over 4 holtes (per 4 personen) van de muffinvorm en verdeel de rösti over het spek.

3
3

Druk de rösti tegen het spek aan, zodat er bakjes ontstaan. Bak de röstibakjes ca. 15 min. in het midden van de oven.

4
4
  • 4 blije kip eieren

Neem de röstibakjes uit de oven en breek in elk bakje een ei. Bak nog ca. 10 min. in de oven of tot het eiwit gaar is.

5
5
  • ½ citroen
  • 1 el milde olijfolie
  • 40 g veldsla

Pers ondertussen de halve citroen uit. Meng samen met de olie door de veldsla. Serveer de röstibakjes met de sla.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.