Kipburgers op een volkorenbroodje met rauwkostsalade
Kipburgers op een volkorenbroodje met rauwkostsalade

Kipburgers op een volkorenbroodje met rauwkostsalade

Voor homemade burgers rijden we graag een blokje om.

25 min. bereiden
6 min. oventijd
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

kipgehakt naturel

1 el

gedroogd selderijblad

2 tl

uienpoeder

400 g

snoepkomkommer

3 el

rozijnen

400 g

gesneden spitskool

4

robuust volkorenbroodjes

1

eetrijpe avocado

3 el

yoghurt Skyr

1 el

appelciderazijn

Dit heb je nodig

  • grillpan

  • staafmixer met hoge beker

Voor homemade burgers rijden we graag een blokje om.

Aan de slag

1

Verwarm de oven op 200 °C. Meng het gehakt met de selderij en uienpoeder en maak er 4 burgers van (per 4 personen).

2

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de burgers in 8 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege.

3

Maak ondertussen de salade. Halveer de komkommers in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd in plakjes. Meng met de rozijnen en spitskool in een ruime kom. Bak de broodjes in een voorverwarmde oven volgens de aan­ wijzingen op de verpakking.

4

Halveer voor de dressing de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees van 1 helft (per 4 personen) in een hoge beker met de yoghurt en azijn en pureer met de staaf­mixer. Voeg eventueel wat water toe als de dressing te dik is. Breng op smaak met peper. Schep door de salade. Snijd de andere avocadohelft in dunne plakjes.

5

Snijd de broodjes open en beleg met een burger en avocadoplakjes. Bestrooi met peper. Serveer met de salade.