Spa­ghet­ti bo­log­ne­se met ve­ge­ta­risch rul ge­hackt

Dagje zonder vlees? Probeer eens deze vegetarische pasta bolognese.

(5) waardeer
italiaans hoofdgerecht Dagje zonder vlees? Probeer eens deze vegetarische pasta bolognese. 4 personen
5 5

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Was de prei en snijd in dunne halve ringen. Snijd de blaadjes van de Italiaanse kruiden fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak het gehackt 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de prei en Italiaanse kruiden toe en bak 5 min. mee. Voeg de pastasaus toe en warm 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verhit ondertussen een grillpan zonder olie of boter en gril de tomaatjes 4 min. Keer regelmatig. Giet de spaghetti af, meng met de rucola en verdeel over diepe borden. Schep de saus erop en verdeel de tomaten erover.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 74 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Spaghetti bolognese met vegetarisch rul gehackt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti bo­log­ne­se met ve­ge­ta­risch rul ge­hackt

1
1
  • 300 g spaghetti

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 1 prei
  • 20 g verse Italiaanse kruidenmix

Was de prei en snijd in dunne halve ringen. Snijd de blaadjes van de Italiaanse kruiden fijn.

3
3
  • 1 el milde olijfolie
  • 200 g De Vegetarische Slager rul gehackt

Verhit de olie in een hapjespan en bak het gehackt 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de prei en Italiaanse kruiden toe en bak 5 min. mee.

4
4
  • 500 g Bertolli aglio knoflook pastasaus

Voeg de pastasaus toe en warm 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 400 g cherrytomaten

Verhit ondertussen een grillpan zonder olie of boter en gril de tomaatjes 4 min. Keer regelmatig.

6
6
  • 85 g rucola

Giet de spaghetti af, meng met de rucola en verdeel over diepe borden. Schep de saus erop en verdeel de tomaten erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.