Ma­rok­kaan­se tray­ba­ke met lams­worst­jes en pom­poen

Handig: alles op een bakplaat de oven in. Eenmaal uit de oven: serveren met zelfgemaakt muntyoghurt.

(8) waardeer
marokkaans hoofdgerecht Handig: alles op een bakplaat de oven in. Eenmaal uit de oven: serveren met zelfgemaakt muntyoghurt. 4 personen
4 8

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de pompoen en halveer in de lengte. Verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel, laat de schil zitten. Snijd beide helften in plakken van 2 cm dik en snijd deze plakken door de helft. Halveer de citroenen in de breedte. Snijd elke rode ui in 8 parten. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Snijd de worstjes elk in drie stukken.
  2. Meng de pompoen, ui en kikkererwten met de olie, Marokkaanse kruiden, peper en eventueel zout. Verdeel samen met de citroen en worst over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar. Schep halverwege om.
  3. Snijd ondertussen de munt fijn. Meng de helft van de munt door de yoghurt. Hak de amandelen grof. Verdeel de rest van de munt en de amandelen over de traybake. Serveer de traybake met de muntyoghurt.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 32 g
    waarvan suikers 8 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2019 week 41-42

Marokkaanse traybake met lamsworstjes en pompoen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ma­rok­kaan­se tray­ba­ke met lams­worst­jes en pom­poen

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 600 g flespompoenen

Was de pompoen en halveer in de lengte.

3
3

Verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel, laat de schil zitten. Snijd beide helften in plakken van 2 cm dik en snijd deze plakken door de helft.

4
4
  • 2 citroenen
  • 2 rode uien

Halveer de citroenen in de breedte. Snijd elke rode ui in 8 parten.

5
5
  • 400 g kikkererwten in blik
  • 300 g lams chipolataworstjes merguez

Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Snijd de worstjes elk in drie stukken.

6
6
  • 2 el milde olijfolie
  • 3 el Marokkaanse stoofgroenten kruiden

Meng de pompoen, ui en kikkererwten met de olie, Marokkaanse kruiden, peper en eventueel zout.

7
7

Verdeel samen met de citroen en worst over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar. Schep halverwege om.

8
8
  • 15 g verse munt

Snijd ondertussen de munt fijn.

9
9
  • 200 g Turkse yoghurt
  • 50 g gerookte amandelen

Meng de helft van de munt door de yoghurt. Hak de amandelen grof. Verdeel de rest van de munt en de amandelen over de traybake.

10
10

Serveer de traybake met de muntyoghurt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.