Chi­li sin car­ne met ve­ga­stuk­jes & rijst

Deze vegetarische variant op de chili con carne krijgt extra veel smaak door de salsa, die je mee laat sudderen.

(3) waardeer
mexicaans hoofdgerecht Deze vegetarische variant op de chili con carne krijgt extra veel smaak door de salsa, die je mee laat sudderen. 4 personen
3 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst in 8 min. gaar. Giet af, doe terug in de pan en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
  2. Verhit ondertussen de olie in de hapjespan en bak de rulstukjes en roerbakgroente 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de passata en salsa toe en laat op laag vuur met de deksel op de pan 10 min. koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Snijd de selderij fijn. Verdeel de chili sin carne en de rijst over borden en bestrooi met de cheddar en selderij.

Tip:

Dit is een Allerhande Box recept.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 795 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 87 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 1.400 mg
  • vezels 19 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 45 2019 , Allerhande Box Week 10 2020

Chili sin carne met vegastukjes & rijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Chi­li sin car­ne met ve­ga­stuk­jes & rijst

1
1
  • 300 g basmatirijst

Kook de rijst in 8 min. gaar. Giet af, doe terug in de pan en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

2
2
  • 2 el milde olijfolie
  • 350 g vegetarische basis rulstukjes
  • 800 g Mexicaanse roerbakgroente

Verhit ondertussen de olie in de hapjespan en bak de rulstukjes en roerbakgroente 5 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 690 g biologische passata di pomodoro
  • 230 g Mexican homemade style salsa

Voeg de passata en salsa toe en laat op laag vuur met de deksel op de pan 10 min. koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 20 g verse selderij

Snijd de selderij fijn.

5
5
  • 150 g geraspte cheddar

Verdeel de chili sin carne en de rijst over borden en bestrooi met de cheddar en selderij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.