bewaar
Traybake van krieltjes, winterpeen en worst
Traybake van krieltjes, winterpeen en worst
bewaar

Traybake van krieltjes, winterpeen en worst

In deze traybake rooster je wortel en aardappel, waardoor de zoetige smaak nog meer naar voren komt.

15 min. bereiden
30 min. oventijd
97waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

winterpeen

500 g

krieltjes

3 el

milde olijfolie

2 tl

komijnzaad

215 g

AH Biologisch runderchipolata

6

bosui

100 g

witte kaas

1

sinaasappel

Dit heb je nodig

  • bakpapier

In deze traybake rooster je wortel en aardappel, waardoor de zoetige smaak nog meer naar voren komt.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en snijd de winterpenen in schuine plakken van 1 cm. Halveer de grotere krieltjes. Verdeel de winterpeen en krieltjes over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de olie en bestrooi met het komijnzaad. Snijd elk worstje in 3 stukken en verdeel ook over de bakplaat. Bak het geheel in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar.

2

Snijd ondertussen de bosui in flinterdunne ringetjes en verkruimel de witte kaas. Neem de bakplaat uit de oven en bestrooi met de bosui en kaas. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil erboven.