Bur­ri­tos met ve­ge­ta­ri­sche Kipstuck­jes

Klaar in 20 minuten. Do we need to say more?

(3) waardeer
mexicaans hoofdgerecht Klaar in 20 minuten. Do we need to say more? 4 personen
4 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de tomaten in blokjes. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng ⅔ van de olie met de tomaat en paprika.
  2. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de Kipstuckjes 3 min. op middelhoog vuur. Laat ondertussen de bonen en mais uitlekken. Voeg toe aan de Kipstuckjes en bak 3 min. mee. Voeg de kruidenmix uit het pak Wereldgerechten en ¾ water en verwarm 1 min. mee. Breng op smaak met peper.
  3. Verwarm ondertussen de tortilla’s uit het Pak Wereldgerechten volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de sausmix met de crème fraîche en de rest van het water.
  4. Besmeer de tortilla’s met de saus en verdeel het Kipstuckjes-bonenmengsel erover. Rol op en serveer met de paprika-tomatensalade.

variatietip:

Het is ook lekker om de vegetarische Kipstuckjes te vervangen door extra bonen, zoals chilibonen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 725 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 71 g
    waarvan suikers 10 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 1.160 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Doe Maar Lekker Vegetarisch 2019

Burritos met vegetarische Kipstuckjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bur­ri­tos met ve­ge­ta­ri­sche Kipstuck­jes

1
1
  • 300 g trostomaten
  • 1 rode paprika

Snijd de tomaten in blokjes. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.

2
2
  • 2 el milde olijfolie

Meng de olie met de tomaat en paprika.

3
3
  • 1 el milde olijfolie
  • 160 g vegetarische kipstuckjes

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de Kipstuckjes 3 min. op middelhoog vuur.

4
4
  • 400 g kidneybonen in blik
  • 300 g maiskorrels in blik

Laat ondertussen de bonen en mais uitlekken. Voeg toe aan de Kipstuckjes en bak 3 min. mee.

5
5
  • 342 g Knorr wereldgerecht burritos
  • 150 ml water

Voeg de kruidenmix uit het pak Wereldgerechten en het water toe en verwarm 1 min. mee. Breng op smaak met peper.

6
6
  • 200 g crème fraîche
  • 50 ml water

Verwarm ondertussen de tortilla’s uit het pak Wereldgerechten volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de sausmix met de crème fraîche en het water.

7
7

Besmeer de tortilla’s met de saus en verdeel het Kipstuckjes-bonenmengsel erover. Rol op en serveer met de paprika-tomatensalade.

variatietip:

Het is ook lekker om de vegetarische Kipstuckjes te vervangen door extra bonen, zoals chilibonen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.