bewaar
Geroosterde aardappelen uit de oven
Geroosterde aardappelen uit de oven
bewaar

Geroosterde aardappelen uit de oven

Een echte allemansvriend, dit bijgerecht. Het past bij vlees, gevogelte en vis. En de volgende dag bak je de leftovers gewoon lekker op!

15 min. bereiden
40 min. oventijd
17waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

pommes gourmandine

50 g

ongezouten roomboter

2 el

milde olijfolie

3 tenen

knoflook

3 takjes

verse rozemarijn

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Een echte allemansvriend, dit bijgerecht. Het past bij vlees, gevogelte en vis. En de volgende dag bak je de leftovers gewoon lekker op!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen, halveer en kook 7 min. in water met eventueel zout. Giet af, doe terug in de pan en schud flink zodat de buitenkant van de aardappelen een beetje kruimig wordt.

2

Smelt de boter samen met de olie in een pan. Schep om met de aardappelen, de ongepelde tenen knoflook en de takjes rozemarijn. Bestrooi met peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

3

Rooster de aardappelen in het midden van de oven in ca. 40 min. goudgeel en gaar. Schep halverwege om. Verwijder de rozemarijn en de knoflook.

bereidingstipJe kunt de aardappelen maximaal 1 dag van tevoren koken. Laat ze na het schudden afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Laat tijdens het voorverwarmen van de oven op kamertemperatuur komen en ga verder met stap 2.
bewaartipAardappelen over? Je kunt ze de dag erna opbakken in een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter.
serveertipKnijp de inhoud uit de geroosterde tenen knoflook en meng met wat mayonaise of crème fraîche voor een dip bij de aardappelen.
combinatietipLekker bij kalkoen, rollade of côte de boeuf.

Geroosterde aardappelen uit de oven

Een echte allemansvriend, dit bijgerecht. Het past bij vlees, gevogelte en vis. En de volgende dag bak je de leftovers gewoon lekker op!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig