Stoofpeertjes
Stoofpeertjes

Stoofpeertjes

Niets zo heerlijk als de geur van verse stoofpeertjes. Met een kidsproof variatietip!

20 min. bereiden
45 min. wachten
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

stoofpeertjes

1

citroen

¾ liter

soepele rode wijn

150 g

Van Vliet perenrood suiker voor stoofperen

1

kaneelstokje

4

kruidnagels

6

kardemompeulen

Niets zo heerlijk als de geur van verse stoofpeertjes. Met een kidsproof variatietip!

Aan de slag

1

Schil de peren, maar laat het steeltje eraan. Boen de citroen schoon en schil met een dunschiller de gele schil van de citroen.

2

Breng de wijn met de peren, citroenschil, het perenrood, kaneelstokje, de kruidnagels en kardemonpeulen aan de kook. Zet het vuur dan laag en laat met de deksel op de pan in 45 min. gaar worden. Verwijder eventueel het kaneelstokje, de citroenschil, kruidnagels en kardemompeulen en serveer warm, lauw of koud.

tip

bewaartipJe kunt de stoofpeertjes maximaal 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

bereidingstipEten er kinderen mee? Vervang de wijn door rode-druivensap en voeg 50 g perenrood toe in plaats van 150 g.