Oos­ter­se kip­pen­soep met pin­da­kaas en spek­jes

Voor dit makkelijke, snelle soepje heb je maar 4 ingrediënten en een kwartiertje tijd nodig.

(25) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Voor dit makkelijke, snelle soepje heb je maar 4 ingrediënten en een kwartiertje tijd nodig. 4 personen
4 25

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een braadpan zonder olie of boter en bak hierin de gerookte spekreepjes op middelhoog vuur in 5 min. krokant. Voeg het water en de bouillontablet toe.
  2. Roer de pindakaas los met een scheutje heet water en voeg toe aan de bouillon.
  3. Breng aan de kook, voeg de wokgroente toe en laat 8 min. zachtjes koken met de deksel op de pan.
  4. Verdeel de soep over de kommen en serveer.

variatietip:

Bak 1 tl gemalen komijn mee met de spekreepjes.

bewaartip:

Zet de pot pindakaas in je voorraadkast. Maak er met jam en 2 boterhammen eens een ‘peanutbutter jelly’-tosti mee.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 10 g
    waarvan suikers 6 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.360 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Oosterse kippensoep met pindakaas en spekjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oos­ter­se kip­pen­soep met pin­da­kaas en spek­jes

1
1
  • 300 g gerookte spekreepjes

Verhit een braadpan zonder olie of boter en bak hierin de gerookte spekreepjes op middelhoog vuur in 5 min. krokant.

2
2
  • 1 Festivo kippenbouillontablet
  • 1 liter heet water

Voeg het water en de bouillontablet toe.

3
3
  • 4 el pindakaas naturel

Roer de pindakaas los met een scheutje heet water en voeg toe aan de bouillon.

4
4
  • 600 g wokgroente Chinees

Breng aan de kook, voeg de wokgroente toe en laat 8 min. zachtjes koken met de deksel op de pan.

5
5

Verdeel de soep over de kommen en serveer.

variatietip:

Bak 1 tl gemalen komijn mee met de spekreepjes.

bewaartip:

Zet de pot pindakaas in je voorraadkast. Maak er met jam en 2 boterhammen eens een ‘peanutbutter jelly’-tosti mee.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.