bewaar
Oosterse kippensoep met pindakaas en spekjes
Oosterse kippensoep met pindakaas en spekjes
bewaar

Oosterse kippensoep met pindakaas en spekjes

Voor dit makkelijke, snelle soepje heb je maar 4 ingrediënten en een kwartiertje tijd nodig.

15 min. bereiden
51waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

gerookte spekreepjes

1

Festivo kippenbouillontablet

1 l

heet water

4 el

pindakaas naturel

600 g

wokgroente Chinees

Voor dit makkelijke, snelle soepje heb je maar 4 ingrediënten en een kwartiertje tijd nodig.

Aan de slag

1

Verhit een braadpan zonder olie of boter en bak hierin de gerookte spekreepjes op middelhoog vuur in 5 min. krokant. Voeg het water en de bouillontablet toe.

2

Roer de pindakaas los met een scheutje heet water en voeg toe aan de bouillon.

3

Breng aan de kook, voeg de wokgroente toe en laat 8 min. zachtjes koken met de deksel op de pan.

4

Verdeel de soep over de kommen en serveer.

bewaartipZet de pot pindakaas in je voorraadkast. Maak er met jam en 2 boterhammen eens een ‘peanutbutter jelly’-tosti mee.
variatietipBak 1 tl gemalen komijn mee met de spekreepjes.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Oosterse kippensoep met pindakaas en spekjes

Voor dit makkelijke, snelle soepje heb je maar 4 ingrediënten en een kwartiertje tijd nodig.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig