Oosterse kippensoep met pindakaas en spekjes
Voor dit makkelijke, snelle soepje heb je maar 4 ingrediënten en een kwartiertje tijd nodig.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g gerookte spekreepjes
- 1 Festivo kippenbouillontablet
- 1 liter heet water
- 4 el pindakaas naturel
- 600 g wokgroente Chinees
Advertentie
Bereiden
- Verhit een braadpan zonder olie of boter en bak hierin de gerookte spekreepjes op middelhoog vuur in 5 min. krokant. Voeg het water en de bouillontablet toe.
- Roer de pindakaas los met een scheutje heet water en voeg toe aan de bouillon.
- Breng aan de kook, voeg de wokgroente toe en laat 8 min. zachtjes koken met de deksel op de pan.
- Verdeel de soep over de kommen en serveer.
variatietip:
Bak 1 tl gemalen komijn mee met de spekreepjes.
bewaartip:
Zet de pot pindakaas in je voorraadkast. Maak er met jam en 2 boterhammen eens een ‘peanutbutter jelly’-tosti mee.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 405 kcal
- eiwit 20 g
-
koolhydraten 10 g
waarvan suikers 6 g -
vet 30 g
waarvan verzadigd 10 g - natrium 1.360 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Oosterse kippensoep met pindakaas en spekjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Oosterse kippensoep met pindakaas en spekjes
- 300 g gerookte spekreepjes
Verhit een braadpan zonder olie of boter en bak hierin de gerookte spekreepjes op middelhoog vuur in 5 min. krokant.
- 1 Festivo kippenbouillontablet
- 1 liter heet water
Voeg het water en de bouillontablet toe.
- 4 el pindakaas naturel
Roer de pindakaas los met een scheutje heet water en voeg toe aan de bouillon.
- 600 g wokgroente Chinees
Breng aan de kook, voeg de wokgroente toe en laat 8 min. zachtjes koken met de deksel op de pan.
Verdeel de soep over de kommen en serveer.
variatietip:
Bak 1 tl gemalen komijn mee met de spekreepjes.
bewaartip:
Zet de pot pindakaas in je voorraadkast. Maak er met jam en 2 boterhammen eens een ‘peanutbutter jelly’-tosti mee.