Lin­zen­soep met kip­ge­hakt, wor­tel, prei en ci­troen

Een koude winterdag vraagt om een kom warme soep. En deze gezonde versie met linzen en kip is nog goed voor je ook!

(14) waardeer
marokkaans hoofdgerecht Een koude winterdag vraagt om een kom warme soep. En deze gezonde versie met linzen en kip is nog goed voor je ook! 4 personen
4 14

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • dunschiller

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem en bak het kipgehakt in 8 min. rul en bruin.
  2. Schrap ondertussen de winterpeen, halveer de peen in de lengte en snijd de helften in dunne halve plakjes. Was de prei en snijd in dunne ringen.
  3. Voeg de winterpeen en baharat toe aan het gehakt en bak 3 min. mee. Voeg de prei, linzen, de bouillontablet en het water toe en breng aan de kook.
  4. Boen de citroen schoon en haal met een dunschiller de gele schil van de citroen en voeg toe. Laat op laag vuur 5 min. zachtjes koken. Snijd de peterselie fijn en roer door de soep.

Tip:

De bouillontablet is een ‘dagkeuze’ en past niet in de Schijf van Vijf. Wil je eten volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum, dan kun je per dag 3-5 keer iets kleins (de ‘dagkeuze’) buiten de Schijf kiezen.

serveertip:

Lekker met volkorenstokbrood.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 285 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 17 g
    waarvan suikers 5 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Linzensoep met kipgehakt, wortel, prei en citroen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lin­zen­soep met kip­ge­hakt, wor­tel, prei en ci­troen

1
1
  • 1 el milde olijfolie
  • 300 g kipgehakt naturel

Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem en bak het kipgehakt in 8 min. rul en bruin.

2
2
  • 300 g winterpenen

Schrap ondertussen de winterpeen, halveer de peen in de lengte en snijd de helften in dunne halve plakjes.

3
3
  • 1 prei

Was de prei en snijd in dunne ringen.

4
4
  • ½ el Euroma Original spices by Jonnie Boer baharat kruidenmix

Voeg de winterpeen en baharat toe aan het gehakt en bak 3 min. mee.

5
5
  • 800 g linzen in blik
  • ½ kippenbouillontablet minder zout
  • 1 liter water

Voeg de prei, linzen, de bouillontablet en het water toe en breng aan de kook.

6
6
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon en haal met een dunschiller de gele schil van de citroen en voeg toe.

7
7
  • 15 g verse platte peterselie

Laat op laag vuur 5 min. zachtjes koken. Snijd de peterselie fijn en roer door de soep.

serveertip:

Lekker met volkorenstokbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.