Re­gen­boog no­ri springrolls

Eet de regenboog, is het advies. Met deze heerlijke vegan springrolls zit je in één klap goed.

(4) waardeer
voorgerecht Eet de regenboog, is het advies. Met deze heerlijke vegan springrolls zit je in één klap goed. 10 stuks
5 4

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen. Schil en rasp de gember. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Snijd de avocado’s overlangs doormidden, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees eruit.
  2. Maak de dressing. Doe de helft van de avocado samen met de gember, 2 el limoensap, het limoenrasp, de sesamolie en het water in een hoge beker en pureer tot een gladde dip. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Snijd de rest van het vruchtvlees in de lengte in plakken. Leg de norivellen met de lijnen horizontaal voor je neer. Bestrijk met een kwastje en heel dun laagje water op de norivel. Te veel water zorgt ervoor dat het norivel breekt.
  4. Verdeel snel ⅕ van de rijst, ⅕ van de avocadorepen, ⅕ van de peen en ⅕ van de biet net onder het midden van het norivel. Rol het norivel zo strak mogelijk op en plak het dicht met extra water. Maak zo nog 4 rollen. Halveer in de lengte en serveer met de dip.

serveertip:

Lekker met sojasaus. Het recept is dan niet meer glutenvrij.

video

Re­gen­boog no­ri springrolls

leuk-snel - 00:33 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 265 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 19 g
    waarvan suikers 4 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
januari 2020

Regenboog nori springrolls

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Re­gen­boog no­ri springrolls

1
1
  • 100 g AH Biologisch volkoren rode rijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen.

2
2
  • 2 cm verse gember
  • 1 limoen

Schil en rasp de gember. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit.

3
3
  • 2 eetrijpe avocado's

Snijd de avocado’s overlangs doormidden, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees eruit.

4
4
  • 1 el sesamolie
  • 1 el water

Maak de dressing. Doe de helft van de avocado samen met de gember, 2 el limoensap, het limoenrasp, de sesamolie en het water in een hoge beker en pureer tot een gladde dip.

5
5

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6

Snijd de rest van het vruchtvlees in de lengte in plakken.

7
7
  • 5 norivellen

Leg de norivellen met de lijnen horizontaal voor je neer.

8
8

Bestrijk met een kwastje en heel dun laagje water op de norivel. Te veel water zorgt ervoor dat het norivel breekt.

9
9
  • 20 g peen julienne
  • 20 g biet julienne

Verdeel snel ⅕ van de rijst, van de avocadorepen, de peen en de biet net onder het midden van het norivel.

10
10
  • 80 g peen julienne
  • 80 g biet julienne

Rol het norivel zo strak mogelijk op en plak het dicht met extra water. Maak zo nog 4 rollen.

11
11

Halveer in de lengte en serveer met de dip.

serveertip:

Lekker met sojasaus. Het recept is dan niet meer glutenvrij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.