Bread & but­ter­pud­ding met cho­co­la­de­pas­ta

Oud bruin of wit brood krijgt een geurige make over.

  • nagerecht
  • 12 personen
  • 265 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(1) waardeer
nagerecht Oud bruin of wit brood krijgt een geurige make over. 12 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ronde ovenschaal (Ø 26 cm, ingevet)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop in een kom de eieren met de slagroom en de melk los. Hak de hazelnoten fijn.
  2. Snijd de sneetjes brood diagonaal doormidden. Besmeer aan beide zijden met roomboter en hazelnootpasta. Leg de helft van de sneetjes in een laag in de ovenschaal en giet de helft van het eimengsel eroverheen. Bestrooi met de helft van de hazelnoten. Verdeel de rest van de besmeerde sneetjes brood erover en giet de rest van het eimengsel eroverheen.
  3. Bestrooi met de rest van de hazelnoten, de basterdsuiker en de kaneel. Bak ca. 25 min. in de oven tot goudbruin en gaar. Serveer warm of lauwwarm.

variatietip:

Je kunt ook andere noten gebruiken dan hazelnoten.

serveertip:

Serveer met sour cream.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 265 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 18 g
    waarvan suikers 7 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Bread & butterpudding met chocoladepasta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bread & but­ter­pud­ding met cho­co­la­de­pas­ta

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 4 middelgrote eieren
  • 250 ml verse slagroom
  • 125 ml halfvolle melk

Klop in een kom de eieren met de slagroom en de melk los.

3
3
  • 4 el hazelnoten

Hak de hazelnoten fijn.

4
4
  • 8 sneetjes oud brood
  • 50 g ongezouten roomboter
  • 6 el hazelnootpasta

Snijd de sneetjes brood diagonaal doormidden. Besmeer aan beide zijden met roomboter en hazelnootpasta.

5
5

Leg de helft van de sneetjes in een laag in de ovenschaal en giet de helft van het eimengsel eroverheen.

6
6

Bestrooi met de helft van de hazelnoten. Verdeel de rest van de besmeerde sneetjes brood erover en giet de rest van het eimengsel eroverheen.

7
7
  • 2 el lichte basterdsuiker
  • 2 tl gemalen kaneel

Bestrooi met de rest van de hazelnoten, de basterdsuiker en de kaneel.

8
8

Bak ca. 25 min. in de oven tot goudbruin en gaar. Serveer warm of lauwwarm.

variatietip:

Je kunt ook andere noten gebruiken dan hazelnoten.

serveertip:

Serveer met sour cream.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.