Ma­ca­ro­ni­muf­fins

Overgebleven macaroni maakt een comeback als krokante muffin. En dat al in een half uur!

  • brunch
  • 4 stuks
  • 335 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 15 min. oventijd
(4) waardeer
brunch Overgebleven macaroni maakt een comeback als krokante muffin. En dat al in een half uur! 4 stuks
4 4

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • muffinvorm
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 min. Snijd de ham in reepjes. Voeg de pasta en de ham toe, meng goed en haal van het vuur.
  2. Klop het ei los in een kom. Voeg het pastamengsel en de kaas toe. Meng het paneermeel erdoor. Knip 4 vierkantjes van het bakpapier en leg ze in 4 holtes van de muffinvorm (per 4 personen). Verdeel het macaronimengsel over de holtes. Bak de macaronimuffins ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en krokant.

bewaartip:

Restjes pasta kun je in een afgesloten bakje in de koelkast maximaal 2 dagen bewaren en in de vriezer 3 maanden. Laat pasta helemaal afkoelen voor je ’m in de koelkast zet of invriest.

video

Ma­ca­ro­ni­muf­fins

leuk-snel - 00:27 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 335 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 27 g
    waarvan suikers 3 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Macaronimuffins

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ma­ca­ro­ni­muf­fins

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 1 middelgrote ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 el milde olijfolie

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 min.

3
3
  • 50 g gekookte ham
  • 150 g macaroni

Snijd de ham in reepjes. Voeg de pasta en de ham toe, meng goed en haal van het vuur.

4
4
  • 1 middelgroot ei
  • 50 g geraspte kaas
  • 1 el paneermeel

Klop het ei los in een kom. Voeg het pastamengsel en de kaas toe. Meng het paneermeel erdoor.

5
5

Knip 4 vierkantjes van het bakpapier en leg ze in 4 holtes van de muffinvorm (per 4 personen).

6
6

Verdeel het macaronimengsel over de holtes. Bak de macaronimuffins ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en krokant.

bewaartip:

Restjes pasta kun je in een afgesloten bakje in de koelkast maximaal 2 dagen bewaren en in de vriezer 3 maanden. Laat pasta helemaal afkoelen voor je ’m in de koelkast zet of invriest.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.