Frit­ta­ta met ui, spi­na­zie en gruyère

Aardappelen van gisteren = frittata van vandaag!

  • lunch
  • 2 personen
  • 440 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(5) waardeer
lunch Aardappelen van gisteren = frittata van vandaag! 2 personen
4 5

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (10 x 15 cm, ingevet)
  • kaasrasp

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aardappelen in blokjes van ca. 1 cm. Snijd de ui in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en de knoflook 3 min. op laag vuur. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Roer de aardappel erdoor. Verdeel het groente-aardappelmengsel over de ovenschaal.
  2. Klop de eieren los met de melk en kerriepoeder. Snijd de peterselie fijn. Rasp de kaas. Meng de peterselie en gruyère door het eimengsel. Verdeel het kaas-eimengsel over het groente-aardappelmengsel en bak ca. 20 min. in het midden van de oven gaar.

variatietip:

Je kunt voor dit recept alle soorten gekookte aardappelen gebruiken en ze zo groot of klein snijden als je wilt. Gewone aardappel of zoete aardappel kunnen in blokjes of in plakjes. Krieltjes kunnen doormidden.

combinatietip:

Restje van een restje? De frittata is ook koud heel lekker, op brood met een likje citroenmayonaise of in blokjes gesneden als borrelhapje bijvoorbeeld.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 440 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 32 g
    waarvan suikers 4 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Frittata met ui, spinazie en gruyère

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Frit­ta­ta met ui, spi­na­zie en gruyère

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 300 g aardappelen
  • 1 middelgrote ui
  • 1 teen knoflook

Snijd de aardappelen in blokjes van ca. 1 cm. Snijd de ui in halve ringen en snijd de knoflook fijn.

3
3
  • 1 el milde olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en de knoflook 3 min. op laag vuur.

4
4
  • 200 g verse spinazie

Voeg de spinazie toe en laat slinken. Roer de aardappel erdoor. Verdeel het groente-aardappelmengsel over de ovenschaal.

5
5
  • 3 middelgrote eieren
  • 2 el halfvolle melk
  • ½ tl kerriepoeder
  • 15 g verse platte peterselie

Klop de eieren los met de melk en kerriepoeder. Snijd de peterselie fijn.

6
6
  • 40 g gruyère

Rasp de kaas. Meng de peterselie en gruyère door het eimengsel.

7
7

Verdeel het kaas-eimengsel over het groente-aardappelmengsel en bak ca. 20 min. in het midden van de oven gaar.

variatietip:

Je kunt voor dit recept alle soorten gekookte aardappelen gebruiken en ze zo groot of klein snijden als je wilt. Gewone aardappel of zoete aardappel kunnen in blokjes of in plakjes. Krieltjes kunnen doormidden.

combinatietip:

Restje van een restje? De frittata is ook koud heel lekker, op brood met een likje citroenmayonaise of in blokjes gesneden als borrelhapje bijvoorbeeld.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.