Rijst­sa­la­de met krui­den, to­nijn en pis­ta­che­no­ten

Tover een kliekje rijst om tot salade. Kost je nog geen kwartiertje werk.

(3) waardeer
hoofdgerecht Tover een kliekje rijst om tot salade. Kost je nog geen kwartiertje werk. 2 personen
4 3

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de tonijn uitlekken en vang de olie op. Maak een dressing van de sojasaus, 2 el van de opgevangen tonijnolie (per 2 personen), de honing, komijn en chilivlokken.
  2. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil, pers de vrucht uit en voeg het sap en rasp toe aan de dressing. Snijd de verse kruiden fijn en roer door de dressing. Meng de boerenkool met de rijst en de dressing. Halveer de tomaten en verdeel over de salade.
  3. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de noten 4 min. Neem uit de pan, laat afkoelen en hak grof. Verdeel de noten en de vis over de rijstsalade.

variatietip:

Gewone rijst kan, maar een restje notenrijst of zilvervliesrijst is ook heerlijk. Je kunt ook gele rijst gebruiken, alleen is het gerecht dan niet meer lactosevrij. In plaats van honing kun je ook agave- of gembersiroop gebruiken, in plaats van chilivlokken gewone of andere peper, zoals cayennepeper.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 46 g
    waarvan suikers 9 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 640 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Rijstsalade met kruiden, tonijn en pistachenoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijst­sa­la­de met krui­den, to­nijn en pis­ta­che­no­ten

1
1
  • 160 g tonijn in olijfolie

Laat de tonijn uitlekken en vang de olie op.

2
2
  • 1 el sojasaus
  • ½ el vloeibare honing
  • ½ tl gemalen komijn
  • ½ tl chilivlokken

Maak een dressing van de sojasaus, 2 el van de opgevangen tonijnolie (per 2 personen), de honing, komijn en chilivlokken.

3
3
  • ½ citroen

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil, pers de vrucht uit en voeg het sap en rasp toe aan de dressing.

4
4
  • 15 g verse kruiden
  • 75 g gesneden boerenkool
  • 200 g rijst
  • 200 g cherrytomaten

Snijd de verse kruiden fijn en roer door de dressing. Meng de boerenkool met de rijst en de dressing. Halveer de tomaten en verdeel over de salade.

5
5
  • 30 g gepelde ongezouten pistachenoten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de noten 4 min. Neem uit de pan, laat afkoelen en hak grof.

6
6

Verdeel de noten en de vis over de rijstsalade.

variatietip:

Gewone rijst kan, maar een restje notenrijst of zilvervliesrijst is ook heerlijk. Je kunt ook gele rijst gebruiken, alleen is het gerecht dan niet meer lactosevrij. In plaats van honing kun je ook agave- of gembersiroop gebruiken, in plaats van chilivlokken gewone of andere peper, zoals cayennepeper.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.