Vegan carrotcake
Vegan carrotcake

Vegan carrotcake

Vegan bakken? Deze vegan worteltaart heb je al in een kwartier in de oven staan.

15 min. bereiden
55 min. oventijd
2 uur wachten
27waarderingen

Ingrediënten

95 ml

zonnebloemolie

200 g

patentbloem

200 g

winterpeen

75 g

ongezouten walnoten

3 el

gebroken lijnzaad

6 el

water

75 ml

ahornsiroop

250 g

appelmoes 0%

100 g

rietsuiker

1 tl

baksoda

1½ tl

bakpoeder

1 tl

gemalen kaneel

½ tl

zout

175 ml

amandelmelk ongezoet

200 g

amandelmeel

200 g

Violife creamy original

30 g

poedersuiker

1 tl

vanillearoma

Dit heb je nodig

  • springvorm (Ø 24 cm, ingevet)

  • satéprikker

Vegan bakken? Deze vegan worteltaart heb je al in een kwartier in de oven staan.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de springvorm in met 1 el zonnebloemolie (ca. 15 ml) en bestrooi met 1 el bloem (ca. 15 gram). Schud met de vorm om de bloem gelijkmatig over de olielaag te verdelen. Schil en rasp de winterpeen. Hak de walnoten grof.

2

Meng het lijnzaad met het water in een grote kom. Voeg de rest van de olie en ahornsiroop toe en roer door. Meng de appelmoes, rietsuiker, baksoda, bakpoeder, kaneel en het zout erdoor. Voeg de geraspte peen en de amandeldrink toe en roer door. Roer met een vork of garde de rest van de bloem, de gehakte walnoten en het amandelmeel erdoor.

3

Schep het beslag in de springvorm en bak ca. 55 min. in de oven of tot een satéprikker er schoon uitkomt. Laat in 2 uur helemaal afkoelen voor je de cake rondom losmaakt van de springvorm.

4

Roer de vegan roomkaas, de poedersuiker en het vanillearoma tot een glad mengsel en verdeel over de taart.

tip

bereidingstipJe kunt de carrotcake 1 dag van tevoren maken. Bewaar in een luchtdichte trommel.

dieettipMet AH Gebroken lijnzaad is dit recept veganistisch. Dat geldt niet voor alle soorten gebroken lijnzaad.