Zoetzure kip met Chinese roerbakgroente & noedels
Deze zoetzure saus met kip maak je helemaal zelf. Geserveerd met een Chinese noedelroerbak.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 el arachideolie
- 320 g scharrelkipfiletblokjes
- 320 g Amsterdamse uitjes
- 700 g tomato frito
- 2 el gembersiroop
- 250 g eiernoedels
- 20 g verse selderij
- 600 g Chinese wokgroente taugé-rode paprika
Advertentie
Bereiden
- Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de kip 3 min. op middelhoog vuur. Laat de Amsterdamse uien uitlekken maar vang het vocht op. Halveer de uien en voeg samen met het opgevangen vocht, de tomato frito en gembersiroop toe aan de kip, breng aan de kook en laat op laag vuur 5 min. stoven.
- Kook ondertussen de noedels 5 min. Snijd ondertussen de selderij fijn. Verhit de rest van de olie in de wok of hapjespan en bak de groente en ⅔ van de selderij 5 min. op middelhoog vuur. Giet de noedels af en meng door de groente. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verdeel de noedels over diepe borden en verdeel de zoetzure kip erover. Bestrooi met de rest van de selderij.
Tip:
Dit is een Allerhande Box recept.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 580 kcal
- eiwit 30 g
- koolhydraten 76 g
-
vet 16 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 1.480 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Zoetzure kip met Chinese roerbakgroente & noedels
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Zoetzure kip met Chinese roerbakgroente & noedels
- 1 el arachideolie
- 320 g scharrelkipfiletblokjes
Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip 3 min. op middelhoog vuur.
- 320 g Amsterdamse uitjes
Laat de Amsterdamse uien uitlekken maar vang het vocht op.
- 700 g tomato frito
- 2 el gembersiroop
Halveer de uien en voeg samen met het opgevangen vocht, de tomato frito en gembersiroop toe aan de kip, breng aan de kook en laat op laag vuur 5 min. stoven.
- 250 g eiernoedels
- 20 g verse selderij
Kook ondertussen de noedels 5 min. Snijd ondertussen de selderij fijn.
- 1 el arachideolie
- 600 g Chinese wokgroente taugé-rode paprika
Verhit de rest van de olie in de wok of hapjespan en bak de groente en ⅔ van de selderij 5 min. op middelhoog vuur.
Giet de noedels af en meng door de groente. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de noedels over diepe borden en verdeel de zoetzure kip erover. Bestrooi met de rest van de selderij.