Zoet­zu­re kip met Chi­ne­se roer­bak­groen­te & noe­dels

Deze zoetzure saus met kip maak je helemaal zelf. Geserveerd met een Chinese noedelroerbak.

(11) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Deze zoetzure saus met kip maak je helemaal zelf. Geserveerd met een Chinese noedelroerbak. 4 personen
4 11

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de kip 3 min. op middelhoog vuur. Laat de Amsterdamse uien uitlekken maar vang het vocht op. Halveer de uien en voeg samen met het opgevangen vocht, de tomato frito en gembersiroop toe aan de kip, breng aan de kook en laat op laag vuur 5 min. stoven.
  2. Kook ondertussen de noedels 5 min. Snijd ondertussen de selderij fijn. Verhit de rest van de olie in de wok of hapjespan en bak de groente en ⅔ van de selderij 5 min. op middelhoog vuur. Giet de noedels af en meng door de groente. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verdeel de noedels over diepe borden en verdeel de zoetzure kip erover. Bestrooi met de rest van de selderij.

Tip:

Dit is een Allerhande Box recept.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 76 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.480 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 9 2020

Zoetzure kip met Chinese roerbakgroente & noedels

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zoet­zu­re kip met Chi­ne­se roer­bak­groen­te & noe­dels

1
1
  • 1 el arachideolie
  • 320 g scharrelkipfiletblokjes

Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip 3 min. op middelhoog vuur.

2
2
  • 320 g Amsterdamse uitjes

Laat de Amsterdamse uien uitlekken maar vang het vocht op.

3
3
  • 700 g tomato frito
  • 2 el gembersiroop

Halveer de uien en voeg samen met het opgevangen vocht, de tomato frito en gembersiroop toe aan de kip, breng aan de kook en laat op laag vuur 5 min. stoven.

4
4
  • 250 g eiernoedels
  • 20 g verse selderij

Kook ondertussen de noedels 5 min. Snijd ondertussen de selderij fijn.

5
5
  • 1 el arachideolie
  • 600 g Chinese wokgroente taugé-rode paprika

Verhit de rest van de olie in de wok of hapjespan en bak de groente en ⅔ van de selderij 5 min. op middelhoog vuur.

6
6

Giet de noedels af en meng door de groente. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7

Verdeel de noedels over diepe borden en verdeel de zoetzure kip erover. Bestrooi met de rest van de selderij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.