Azi­a­ti­sche bloem­kool­rijst­bowl met ro­de­kool & spi­na­zie

Binnen 15 minuten zet je deze maaltijd op tafel. Extra smaakvol met de gebakken rulstukjes met sambal.

(11) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Binnen 15 minuten zet je deze maaltijd op tafel. Extra smaakvol met de gebakken rulstukjes met sambal. 4 personen
4 11

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • dunschiller

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de eieren 6 min. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Pel en halveer ze. Schil de winterpenen met de dunschiller en rasp grof.
  2. Verhit ondertussen de helft van de olie in een koekenpan en bak de rulstukjes met de sambal 5 min. op middel-hoog vuur.
  3. Snijd de tenen knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de knoflook en ⅔ van het sesamzaad 1 min. Voeg de spinazie toe en laat al omscheppend iets slinken.
  4. Verdeel de bloemkoolrijst over kommen. Verdeel de rodekool, geraspte peen, spinazie, rulstukjes en taugé in componenten erover. Leg de gehalveerde eieren erop en bestrooi met de rest van het sesam-zaad. Snijd de limoen in parten en serveer erbij.

Tip:

Dit is een Allerhande Box recept.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 600 mg
  • vezels 20 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 9 2020

Aziatische bloemkoolrijstbowl met rodekool & spinazie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Azi­a­ti­sche bloem­kool­rijst­bowl met ro­de­kool & spi­na­zie

1
1
  • 4 AH Biologisch eieren

Kook de eieren 6 min. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Pel en halveer ze.

2
2
  • 2 winterpenen

Schil de winterpenen met de dunschiller en rasp grof.

3
3
  • 1 el arachideolie
  • 350 g vegetarische basis rulstukjes
  • 4 tl sambal oelek

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de rulstukjes met de sambal 5 min. op middel-hoog vuur.

4
4
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el arachideolie
  • 16 g sesamzaad

Snijd de tenen knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de knoflook en het sesamzaad 1 min.

5
5
  • 200 verse spinazie

Voeg de spinazie toe en laat al omscheppend iets slinken.

6
6
  • 800 g koelverse bloemkoolrijst
  • 300 g gesneden rodekool
  • 125 g taugé

Verdeel de bloemkoolrijst over kommen. Verdeel de rodekool, geraspte peen, spinazie, rulstukjes en taugé in componenten erover.

7
7
  • 9 g sesamzaad

Leg de gehalveerde eieren erop en bestrooi met de rest van het sesam-zaad.

8
8
  • 1 limoen

Snijd de limoen in parten en serveer erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.