Pas­ta-oven­scho­tel met pes­to & ge­roos­ter­de to­maat­jes

Pasta uit de oven is toch eigenlijk altijd een goed idee? Extra lekker met pesto.

(34) waardeer
italiaans hoofdgerecht Pasta uit de oven is toch eigenlijk altijd een goed idee? Extra lekker met pesto. 4 personen
3 34

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking 14 min. Snijd ondertussen de courgette in blokjes van 1 cm en de mozzarella in plakken.
  2. Giet de pasta af en meng met de courgette, pesto, kookzuivel, broccolirijst en kipfiletreepjes. Verdeel over de ovenschaal en breng op smaak met peper.
  3. Verdeel de mozzarella over de pasta. Leg de cherrytomaten aan de tak op de schotel en bak in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 805 kcal
  • eiwit 47 g
  • koolhydraten 80 g
    waarvan suikers 15 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 1.600 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Pasta-ovenschotel met pesto & geroosterde tomaatjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta-oven­scho­tel met pes­to & ge­roos­ter­de to­maat­jes

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 440 g Grand'Italia tortellini agli spinaci e ricotta

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking 14 min.

3
3
  • 1 courgette
  • 125 g mozzarella

Snijd ondertussen de courgette in blokjes van 1 cm en de mozzarella in plakken.

4
4
  • 250 ml kookzuivel
  • 400 g broccolirijst
  • 300 g scharrel gebraden kipfiletreepjes Italiaans
  • 92½ g pesto alla Genovese

Giet de pasta af en meng met de courgette, pesto, kookzuivel, broccolirijst en kipfiletreepjes. Verdeel over de ovenschaal en breng op smaak met peper.

5
5

Verdeel de mozzarella over de pasta.

6
6
  • 250 g cherrytomaten aan de tak

Leg de cherrytomaten aan de tak op de schotel en bak in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.