Mexi­caan­se ge­vul­de groe­ne pa­pri­ka

Ga jij dit keer voor groen? Deze Mexicaanse gevulde paprika's zijn muy caliente.

(13) waardeer
mexicaans hoofdgerecht Ga jij dit keer voor groen? Deze Mexicaanse gevulde paprika's zijn muy caliente. 4 personen
4 13

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • ovenschaal (25 x 35 cm, ingevet)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Halveer de paprika’s in de lengte, snijd de zaadlijsten eruit, maar laat het steeltje eraan. Leg de paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en bestrooi met peper. Bak ca. 15 min. in de oven. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Spoel de bonen af en laat ze uitlekken in een vergiet. Hak de walnoten fijn. Meng de walnoten met de bonen, ricotta, bonenkruiden en eventueel zout. Haal de paprika’s uit de oven en verlaag de temperatuur naar 200 °C.
  4. Meng de red salsa met de tomatenblokjes. Verdeel de helft van de tomatensaus over de bodem van de ovenschaal. Leg de paprika’s met de holle kant naar boven op de saus. Vul de halve paprika’s met het bonen-ricottamengsel.
  5. Verdeel de rest van de tomatensaus over de paprika’s en leg op elke paprika een plak mozzarella. Bak ca. 25 min. in de oven. Snijd de mozzarella in 8 plakken.
  6. Neem de blaadjes van de koriander. Serveer de gevulde paprika’s met de rijst en tomatensaus en bestrooi met de korianderblaadjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 790 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 72 g
    waarvan suikers 11 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Mexicaanse gevulde groene paprika

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mexi­caan­se ge­vul­de groe­ne pa­pri­ka

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 4 groene paprika's

Halveer de paprika’s in de lengte, snijd de zaadlijsten eruit, maar laat het steeltje eraan.

3
3
  • 2 el milde olijfolie

Leg de paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en bestrooi met peper. Bak ca. 15 min. in de oven.

4
4
  • 250 g basmatirijst

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5
5
  • 400 g zwarte bonen

Spoel de bonen af en laat ze uitlekken in een vergiet.

6
6
  • 110 g ongezouten walnoten

Hak de walnoten fijn.

7
7
  • 250 g ricotta
  • 2 el Mexicaanse bonenkruiden

Meng de walnoten met de bonen, ricotta, bonenkruiden en eventueel zout.

8
8

Haal de paprika’s uit de oven en verlaag de temperatuur naar 200 °C.

9
9
  • 90 g red Mexican salsa
  • 200 g tomatenblokjes in blik

Meng de red salsa met de tomatenblokjes.

10
10

Verdeel de helft van de tomatensaus over de bodem van de ovenschaal.

11
11

Leg de paprika’s met de holle kant naar boven op de saus. Vul de halve paprika’s met het bonen-ricottamengsel.

12
12
  • 125 g mozzarella

Snijd de mozzarella in 8 plakken.

13
13

Verdeel de rest van de tomatensaus over de paprika’s en leg op elke paprika een plak mozzarella. Bak ca. 25 min. in de oven.

14
14
  • 7½ g verse koriander

Neem de blaadjes van de koriander. Serveer de gevulde paprika’s met de rijst en tomatensaus en bestrooi met de korianderblaadjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.