Pas­ta­sa­la­de met cot­ta­ge­chee­se, avo­ca­do en pijn­boom­pit­ten

De voordelen van volkorenpasta? Ongemerkt meer vezels en voedingsstoffen!

(53) waardeer
hoofdgerecht De voordelen van volkorenpasta? Ongemerkt meer vezels en voedingsstoffen! 4 personen
3 53

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierin de pijnboompitten op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  2. Snipper de ui en snijd de knoflook in dunne plakjes. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min.
  3. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking en bewaar 3 el van het kookvocht (per 4 personen).
  4. Schil ondertussen de avocado’s, verwijder de pit en snijd de helft van de avocado in kleine blokjes, snijd de rest grof. Doe de cottagecheese met de rest van de olie, de helft van de pijnboompitten, de knoflook, 2 el citroensap en 2 el citroenrasp (per 4 personen), het achtergehouden kookvocht en peper in een hoge beker. Voeg de grofgesneden avocado en de ui toe en pureer met de staafmixer tot een gladde saus.
  5. Meng de pasta met het cottagecheesemengsel en de rucola. Verdeel de blokjes avocado erover en bestrooi met de rest van de pijnboompitten en zwarte peper.

combinatietip:

Lekker met een tomatensalade.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 663 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 58 g
    waarvan suikers 9 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Pastasalade met cottagecheese, avocado en pijnboompitten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta­sa­la­de met cot­ta­ge­chee­se, avo­ca­do en pijn­boom­pit­ten

1
1
  • 65 g pijnboompitten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierin de pijnboompitten op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

2
2
  • 1 middelgrote ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 citroen

Snipper de ui en snijd de knoflook in dunne plakjes. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.

3
3
  • 1 el milde olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min.

4
4
  • 300 g volkorenpenne

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking en bewaar 3 el van het kookvocht (per 4 personen).

5
5
  • 2 avocado's

Schil ondertussen de avocado’s, verwijder de pit en snijd de helft van de avocado in kleine blokjes, snijd de rest grof.

6
6
  • 200 g cottagecheese
  • 1 el milde olijfolie

Doe de cottagecheese met de rest van de olie, de helft van de pijnboompitten, de knoflook, 2 el citroensap en 2 el citroenrasp (per 4 personen), het achtergehouden kookvocht en peper in een hoge beker.

7
7

Voeg de grofgesneden avocado en de ui toe en pureer met de staafmixer tot een gladde saus.

8
8
  • 85 g rucola

Meng de pasta met het cottagecheesemengsel en de rucola. Verdeel de blokjes avocado erover en bestrooi met de rest van de pijnboompitten en zwarte peper.

combinatietip:

Lekker met een tomatensalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.