Ve­ga worst-groen­ten­spies­jes

Deze bbq-spiesjes heb je al in een kwartiertje klaar.

(1) waardeer
bijgerecht Deze bbq-spiesjes heb je al in een kwartiertje klaar. 4 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 satéprikker 20 cm
  • barbecue

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan en laat de satéprikkers 30 min. weken in water. Halveer de avocado in de lengte, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd elke avocadohelft in 4 kwarten. Halveer de vegetarische bratwursten.
  2. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil, halveer de vrucht en pers de helft uit. Haal de blaadjes van de takjes munt. Snijd de dille en muntblaadjes fijn. Doe het citroenrasp, het ­sap, de dille en munt in een kom. Voeg de olie toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg de vega worsten en de cherrytomaten toe. Schep om tot alles met de marinade is bedekt.
  3. Rijg aan elke satéprikker een stukje vega worst, avocado, cherrytomaat, stukje vega worst, avocado en eindig met een cherry­ tomaat. Bewaar de marinade.
  4. Gril de spiesjes ca. 8 min. op de barbecue. Schenk overgebleven marinade over de spiesjes.
video

Ve­ga worst-groen­te­spies­jes

leuk-snel - 00:35 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 360 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 5 g
    waarvan suikers 3 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Vega worst-groentenspiesjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­ga worst-groen­ten­spies­jes

1
1

Steek de barbecue aan en laat ondertussen de satéprikkers 30 min. weken in water.

2
2
  • 1 eetrijpe avocado

Halveer de avocado in de lengte, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.

3
3
  • 4 vegetarische bratwursten

Snijd elke avocadohelft in 4 kwarten. Halveer de vegetarische bratwursten.

4
4
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil, halveer de vrucht en pers de helft uit.

5
5
  • 10 g verse munt
  • 10 g verse dille

Haal de blaadjes van de takjes munt. Snijd de dille en muntblaadjes fijn.

6
6
  • 4 el milde olijfolie

Doe het citroenrasp, het ­sap, de dille en munt in een kom. Voeg de olie toe en breng op smaak met peper en zout.

7
7
  • 8 cherrytomaten

Voeg de vega worsten en de cherrytomaten toe. Schep om tot alles met de marinade is bedekt.

8
8

Rijg aan elke satéprikker een stukje vega worst, avocado, cherrytomaat, stukje vega worst, avocado en eindig met een cherry­ tomaat. Bewaar de marinade.

9
9

Gril de spiesjes ca. 8 min. op de barbecue. Schenk overgebleven marinade over de spiesjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.