Vega worst-groentenspiesjes
Vega worst-groentenspiesjes

Vega worst-groentenspiesjes

Deze bbq-spiesjes heb je al in een kwartiertje klaar.

15 min. bereiden
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

eetrijpe avocado

4

vegetarische bratwursten

1

citroen

10 g

verse munt

10 g

verse dille

4 el

milde olijfolie

8

cherrytomaten

Dit heb je nodig

  • satéprikker 20 cm

  • barbecue

Deze bbq-spiesjes heb je al in een kwartiertje klaar.

Aan de slag

1

Steek de barbecue aan en laat de satéprikkers 30 min. weken in water. Halveer de avocado in de lengte, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd elke avocadohelft in 4 kwarten. Halveer de vegetarische bratwursten.

2

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil, halveer de vrucht en pers de helft uit. Haal de blaadjes van de takjes munt. Snijd de dille en muntblaadjes fijn. Doe het citroenrasp, het ­sap, de dille en munt in een kom. Voeg de olie toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg de vega worsten en de cherrytomaten toe. Schep om tot alles met de marinade is bedekt.

3

Rijg aan elke satéprikker een stukje vega worst, avocado, cherrytomaat, stukje vega worst, avocado en eindig met een cherry­ tomaat. Bewaar de marinade.

4

Gril de spiesjes ca. 8 min. op de barbecue. Schenk overgebleven marinade over de spiesjes.

tip

Vega worst-groentespiesjes

Instructievideo - 00:35 min.