Tray­ba­ke van ge­roos­ter­de pa­pri­ka en kip­dij­fi­let

Voordeel van een traybake? Alles kan bij elkaar op een plaat en dan schuif je 'm hup zo de oven in.

(11) waardeer
hoofdgerecht Voordeel van een traybake? Alles kan bij elkaar op een plaat en dan schuif je 'm hup zo de oven in. 4 personen
4 11

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de paprika’s in vieren. Verwijder de zaadlijsten en snijd de kwarten elk in 2 stukken. Snijd de tomaten en de uien in acht parten. Snijd de knoflook in dunne plakjes.
  2. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil, halveer de vrucht en pers een helft uit. Meng het citroenrasp en het citroensap met de olie.
  3. Halveer de kipdijfilets. Besmeer met de citroenolie. Verdeel de groenten, knoflook en kip over een met bakpapier beklede bakplaat. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Bestrooi met de olijven.
  4. Bak ca. 30 min. in het midden van de oven tot de kip goudbruin en gaar is en de groenten zijn geroosterd.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 375 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 14 g
    waarvan suikers 12 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Traybake van geroosterde paprika en kipdijfilet

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tray­ba­ke van ge­roos­ter­de pa­pri­ka en kip­dij­fi­let

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 3 rode paprika's

Snijd de paprika’s in vieren. Verwijder de zaadlijsten en snijd de kwarten elk in 2 stukken.

3
3
  • 500 g trostomaten
  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook

Snijd de tomaten en de uien in acht parten. Snijd de knoflook in dunne plakjes.

4
4
  • 1 citroen
  • 2 el milde olijfolie

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil, halveer de vrucht en pers een helft uit. Meng het citroenrasp en het citroensap met de olie.

5
5
  • 380 g scharrelkipdijfilet

Halveer de kipdijfilets. Besmeer met de citroenolie.

6
6
  • 240 g Kalamata-olijven

Verdeel de groenten, knoflook en kip over een met bakpapier beklede bakplaat. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Bestrooi met de olijven.

7
7

Bak ca. 30 min. in het midden van de oven tot de kip goudbruin en gaar is en de groenten zijn geroosterd.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.