Gaz­pa­cho & knof­look­toast

Warme avond = koud soepje! Heb je goed bekeken met deze gazpacho.

(4) waardeer
italiaans hoofdgerecht Warme avond = koud soepje! Heb je goed bekeken met deze gazpacho. 4 personen
4 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakkwastje
  • blender

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de peterselie zeer fijn. Pers de helft van de knoflook. Meng de peterselie en geperste knoflook met ¾ van de olie. Smeer het brood met behulp van de bakkwast in met wat peterselie-knoflookolie en rooster in het midden van de oven in ca. 8 min. knapperig. Houd de rest van de peterselie-knoflookolie achter.
  2. Snijd ondertussen de paprika’s in kwarten, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen. Snijd de andere teen knoflook, de ui, komkommer en tomaten in grove stukken.
  3. Maal de knoflook, ui en tomaat in de blender fijn. Voeg de komkommer toe en maal nog een keer. Voeg de paprika toe en meng tot een gladde soep. Breng op smaak met de rest van de olijfolie, de rodewijnazijn en versgemalen peper en zout.
  4. Snijd de toast schuin doormidden. Besprenkel de gazpacho met de achtergehouden peterselie-knoflookolie en serveer met de toast.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 370 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 38 g
    waarvan suikers 11 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Gazpacho & knoflooktoast

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gaz­pa­cho & knof­look­toast

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 15 g verse krulpeterselie
  • 1 teen knoflook
  • 3 el traditionele olijfolie

Snijd de peterselie zeer fijn. Pers de knoflook. Meng de peterselie en geperste knoflook met de olie.

3
3
  • 8 sneetjes volkorenbrood

Smeer het brood met behulp van de bakkwast in met wat peterselie-knoflookolie en rooster in het midden van de oven in ca. 8 min. knapperig.

4
4

Houd de rest van de peterselie-knoflookolie achter.

5
5
  • 1 zak paprikamix

Snijd ondertussen de paprika’s in kwarten, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen.

6
6
  • 1 teen knoflook
  • ½ rode ui
  • 1 komkommer
  • 500 g trostomaten

Snijd de andere teen knoflook, de ui, komkommer en tomaten in grove stukken.

7
7

Maal de knoflook, ui en tomaat in de blender fijn. Voeg de komkommer toe en maal nog een keer.

8
8
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 2 el rodewijnazijn

Voeg de paprika toe en meng tot een gladde soep. Breng op smaak met de rest van de olijfolie, de rodewijnazijn en versgemalen peper en zout.

9
9

Snijd de toast schuin doormidden. Besprenkel de gazpacho met de achtergehouden peterselie-knoflookolie en serveer met de toast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.