Taco’s met kibbeling, rodekool & alliolidressing
Taco’s met kibbeling, rodekool & alliolidressing

Taco’s met kibbeling, rodekool & alliolidressing

Deze Taco Tuesday: Mexico meets Holland!

15 min. bereiden
10 min. oventijd
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

335 g

gebakken kibbeling

1

limoen

7½ g

verse koriander

95 g

allioli

1½ el

water

300 g

gesneden rodekool

150 g

peen julienne

1 el

traditionele olijfolie

2

eetrijpe avocado's

8

gordita's

Deze Taco Tuesday: Mexico meets Holland!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Verwarm de kibbeling volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven.

2

Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Snijd de koriander fijn en meng met de allioli, 1 el limoensap (per 4 personen) en het water tot een dressing.

3

Meng de rodekool met de peen julienne, 1 el limoensap, het -rasp en de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in plakjes.

4

Verwarm de gordita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking in de koekenpan. Serveer de gordita’s met alle ingrediënten apart erbij. Schep aan tafel de kool-peensalade, avocado en kibbeling in de taco’s. Besprenkel met de koriander-alliolidressing en bestrooi met de rest van de koriander.

tip

variatietipLiever geen koriander? Vervang koriander dan door platte peterselie.

dieettipLiever vegan? Vervang de kibbeling door vegetarische shoarma en de allioli door de vegan variant.