Ta­co’s met kib­be­ling, ro­de­kool & al­li­o­lidres­sing

Deze Taco Tuesday: Mexico meets Holland!

(1) waardeer
hoofdgerecht Deze Taco Tuesday: Mexico meets Holland! 4 personen
4 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Verwarm de kibbeling volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven.
  2. Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Snijd de koriander fijn en meng met de allioli, 1 el limoensap (per 4 personen) en het water tot een dressing.
  3. Meng de rodekool met de peen julienne, 1 el limoensap, het -rasp en de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in plakjes.
  4. Verwarm de gordita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking in de koekenpan. Serveer de gordita’s met alle ingrediënten apart erbij. Schep aan tafel de kool-peensalade, avocado en kibbeling in de taco’s. Besprenkel met de koriander-alliolidressing en bestrooi met de rest van de koriander.

variatietip:

Liever geen koriander? Vervang koriander dan door platte peterselie.

dieettip:

Liever vegan? Vervang de kibbeling door vegetarische shoarma en de allioli door de vegan variant.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 815 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 61 g
    waarvan suikers 8 g
  • vet 50 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.160 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2020 week 23-24

Taco’s met kibbeling, rodekool & alliolidressing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ta­co’s met kib­be­ling, ro­de­kool & al­li­o­lidres­sing

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 335 g gebakken kibbeling

Verwarm de kibbeling volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven.

3
3
  • 1 limoen

Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit.

4
4
  • 7½ g verse koriander
  • 95 g allioli
  • 1½ el water

Snijd de koriander fijn en meng met de allioli, 1 el limoensap (per 4 personen) en het water tot een dressing.

5
5
  • 300 g gesneden rodekool
  • 150 g peen julienne
  • 1 el traditionele olijfolie

Meng de rodekool met de peen julienne, 1 el limoensap, het -rasp en de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 2 eetrijpe avocado's

Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in plakjes.

7
7
  • 8 gordita's

Verwarm de gordita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking in de koekenpan.

8
8

Serveer de gordita’s met alle ingrediënten apart erbij. Schep aan tafel de kool-peensalade, avocado en kibbeling in de taco’s.

9
9

Besprenkel met de koriander-alliolidressing en bestrooi met de rest van de koriander.

variatietip:

Liever geen koriander? Vervang koriander dan door platte peterselie.

dieettip:

Liever vegan? Vervang de kibbeling door vegetarische shoarma en de allioli door de vegan variant.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.