Groe­ne pan­nen­koe­ken met hum­mus en wor­tel

Pas op: na deze groene pannenkoeken wil je je pannenkoek alleen nog met een kleurtje.

(2) waardeer
brunch Pas op: na deze groene pannenkoeken wil je je pannenkoek alleen nog met een kleurtje. 4 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer
  • soeplepel

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kluts de eieren in een hoge kom. Voeg de melk, spinazie en het meel toe. Pureer met de staafmixer tot een glad beslag.
  2. Snijd de halve komkommer in de lengte doormidden en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de komkommerhelften in de lengte in dunne reepjes.
  3. Verhit een klontje boter in de koekenpan en schep er een soeplepel beslag in. Draai de pan rond, zodat de hele bodem bedekt is. Bak de pannenkoek 2 min. op middelhoog vuur tot de bovenkant droog is. Draai de pannenkoek om en bak nog 1 min. Herhaal met de rest van het beslag, je haalt ca. 4 pannenkoeken uit dit beslag.
  4. Besmeer de pannenkoeken met de hummus en beleg het midden met de wortel en de komkommerrepen. Rol de pannenkoeken stevig op en snijd ze overdwars doormidden.

bereidingstip:

Je kunt de pannenkoeken 3 uur van tevoren maken. Verpak ze in een vershoudbakje, met bakpapier ertussen tegen het plakken.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 28 g
    waarvan suikers 8 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Groene pannenkoeken met hummus en wortel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groe­ne pan­nen­koe­ken met hum­mus en wor­tel

1
1
  • 3 middelgrote eieren
  • 375 ml halfvolle melk
  • 200 g verse spinazie
  • 100 g volkoren tarwemeel

Kluts de eieren in een hoge kom. Voeg de melk, spinazie en het meel toe.

2
2

Pureer met de staafmixer tot een glad beslag.

3
3
  • ½ komkommer

Snijd de halve komkommer in de lengte doormidden en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de komkommerhelften in de lengte in dunne reepjes.

4
4
  • 7½ g ongezouten roomboter

Verhit een klontje boter in de koekenpan en schep er een soeplepel beslag in. Draai de pan rond, zodat de hele bodem bedekt is.

5
5

Bak de pannenkoek 2 min. op middelhoog vuur tot de bovenkant droog is.

6
6
  • 22½ g ongezouten roomboter

Draai de pannenkoek om en bak nog 1 min. Herhaal met de rest van het beslag, je haalt ca. 4 pannenkoeken uit dit beslag.

7
7
  • 200 g hummus naturel
  • 150 g peen julienne

Besmeer de pannenkoeken met de hummus en beleg het midden met de wortel en de komkommerrepen.

8
8

Rol de pannenkoeken stevig op en snijd ze overdwars doormidden.

bereidingstip:

Je kunt de pannenkoeken 3 uur van tevoren maken. Verpak ze in een vershoudbakje, met bakpapier ertussen tegen het plakken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.