Groene pannenkoeken met hummus en wortel
Groene pannenkoeken met hummus en wortel

Groene pannenkoeken met hummus en wortel

Pas op: na deze groene pannenkoeken wil je je pannenkoek alleen nog met een kleurtje.

30 min. bereiden
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

middelgrote eieren

375 ml

halfvolle melk

200 g

verse spinazie

100 g

volkoren tarwemeel

½

komkommer

30 g

ongezouten roomboter

200 g

hummus naturel

150 g

peen julienne

Dit heb je nodig

  • staafmixer

  • soeplepel

Pas op: na deze groene pannenkoeken wil je je pannenkoek alleen nog met een kleurtje.

Aan de slag

1

Kluts de eieren in een hoge kom. Voeg de melk, spinazie en het meel toe. Pureer met de staafmixer tot een glad beslag.

2

Snijd de halve komkommer in de lengte doormidden en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de komkommerhelften in de lengte in dunne reepjes.

3

Verhit een klontje boter in de koekenpan en schep er een soeplepel beslag in. Draai de pan rond, zodat de hele bodem bedekt is. Bak de pannenkoek 2 min. op middelhoog vuur tot de bovenkant droog is. Draai de pannenkoek om en bak nog 1 min. Herhaal met de rest van het beslag, je haalt ca. 4 pannenkoeken uit dit beslag.

4

Besmeer de pannenkoeken met de hummus en beleg het midden met de wortel en de komkommerrepen. Rol de pannenkoeken stevig op en snijd ze overdwars doormidden.

tip

bereidingstipJe kunt de pannenkoeken 3 uur van tevoren maken. Verpak ze in een vershoudbakje, met bakpapier ertussen tegen het plakken.