Piz­za gor­gon­zo­la met groe­ne groen­ten

Een makkelijkere pizza dan deze is er niet: met slechts 5 ingrediënten en in 10 minuten klaar!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 720 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(6) waardeer
italiaans hoofdgerecht Een makkelijkere pizza dan deze is er niet: met slechts 5 ingrediënten en in 10 minuten klaar! 4 personen
4 6

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker
  • kaasschaaf
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de tuinerwten in een kom en giet er kokend water over. Laat uitlekken in een vergiet. Doe de erwten en de pestospread in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een glad mengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Schaaf met een kaasschaaf brede linten van de courgettes. Snijd de korst van de gorgonzola en snijd de kaas in stukjes van ca. 2 cm.
  3. Rol het pizzadeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat en besmeer met de groene spread. Verdeel de courgettelinten in een soort losse roosjes over de pizza en verdeel de gorgonzola erover. Besprenkel met de olie en bestrooi met peper en zout. Bak de pizza’s 15-20 min. tot ze goudbruin zijn.
video

Piz­za gor­gon­zo­la met groe­ne groen­ten

leuk-snel - 00:22 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 720 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 70 g
    waarvan suikers 12 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 1.160 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Pizza gorgonzola met groene groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Piz­za gor­gon­zo­la met groe­ne groen­ten

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 350 g diepvries fijne tuinerwten

Doe de tuinerwten in een kom en giet er kokend water over. Laat uitlekken in een vergiet.

3
3
  • 90 g koelverse pestospread

Doe de erwten en de pestospread in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een glad mengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 2 courgettes
  • 100 g gorgonzola piccante 48+

Schaaf met een kaasschaaf brede linten van de courgettes. Snijd de korst van de gorgonzola en snijd de kaas in stukjes van ca. 2 cm.

5
5
  • 2 rollen koelvers pizzadeeg rond en dun

Rol het pizzadeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat en besmeer met de groene spread.

6
6

Verdeel de courgettelinten in een soort losse roosjes over de pizza en verdeel de gorgonzola erover.

7
7
  • 3 el milde olijfolie

Besprenkel met de olie en bestrooi met peper en zout. Bak de pizza’s 15-20 min. tot ze goudbruin zijn.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.