Caesar dressing
Caesar dressing

Caesar dressing

Een klassieke sladressing die je ook zonder rauw ei kunt maken.

15 min. bereiden
1waarderingen

Ingrediënten

1 porte

1

citroen

2

middelgrote eieren

1 teen

knoflook

2 tl

dijonmosterd

2 tl

kristalsuiker

6

ansjovisfilets in olijfolie

200 ml

traditionele olijfolie

50 g

Parmezaanse kaas

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker

Een klassieke sladressing die je ook zonder rauw ei kunt maken.

Aan de slag

1

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Scheid de eieren, het eiwit gebruik je niet.

2

Doe de eidooiers, het citroenrasp en -sap, knoflook, mosterd, suiker, ansjovis in een hoge beker en meng met de staafmixer. Voeg de olie in een dun straaltje toe en mix tot een gladde dressing. Als het nog iets te dik blijft, kun je enkele druppels water of citroensap toevoegen.

3

Breng op smaak met peper. Rasp de Parmezaanse kaas fijn en meng door de dressing.

algemeenHet gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.

variatietipEen snelle caesardressing zonder rauw ei? Meng 150 ml mayonaise met de ansjovis, knoflook, citroen en Parmezaanse kaas. Dan is de dressing ca. 3 dagen langer houdbaar.

bewaartipDe dressing met rauwe eieren maak je het liefst op de dag zelf.