Ge­pof­te zoe­te aard­ap­pel met sour cream

Lekker voor op de barbecue: gepofte zoete aardappel met zongedroogde tomaatjes en sour cream.

(1) waardeer
bijgerecht Lekker voor op de barbecue: gepofte zoete aardappel met zongedroogde tomaatjes en sour cream. 4 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Prik met een vork wat gaatjes in de zoete aardappelen. Smeer ze in met de olie, leg op het rooster van de barbecue en laat in 45 min. gaar poffen. Draai regelmatig om met de tang.
  2. Snijd de semi-zongedroogde tomaten in reepjes. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Snijd de peterselie fijn en roer door de sour cream. Doe alles in kleine bakjes.
  3. Snijd de aardappelen in de lengte in, maar niet helemaal door. Zet de bakjes op tafel en laat iedereen zijn eigen aardappel vullen.

variatietip:

In plaats van zoete aardappelen kun je ook gewone, vastkokende aardappelen gebruiken.

Tip:

De rest van de peterselie is lekker in kruidenboter. Snijd de peterselie fijn en mix met wat zoutvlokken door boter op kamertemperatuur.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 315 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 52 g
    waarvan suikers 12 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Gepofte zoete aardappel met sour cream

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­pof­te zoe­te aard­ap­pel met sour cream

1
1

Steek de barbecue aan.

2
2
  • 4 zoete aardappelen

Prik met een vork wat gaatjes in de zoete aardappelen.

3
3
  • 1 el milde olijfolie

Smeer ze in met de olie, leg op het rooster van de barbecue en laat in 45 min. gaar poffen. Draai regelmatig om met de tang.

4
4
  • 4 el semi-gedroogde tomaten
  • 1 bosuitje

Snijd de semi-zongedroogde tomaten in reepjes. Snijd de bosui in dunne ringetjes.

5
5
  • 7½ g verse platte peterselie
  • 125 g sour cream

Snijd de peterselie fijn en roer door de sour cream. Doe alles in kleine bakjes.

6
6

Snijd de aardappelen in de lengte in, maar niet helemaal door. Zet de bakjes op tafel en laat iedereen zijn eigen aardappel vullen.

variatietip:

In plaats van zoete aardappelen kun je ook gewone, vastkokende aardappelen gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.