bewaar
Tomatensoep met gevulde tortellini
Tomatensoep met gevulde tortellini
bewaar

Tomatensoep met gevulde tortellini

Maak je maaltijdsoep compleet met wat Parmezaanse kaas-snippers.

35 min. bereiden
12waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

middelgrote uien

1 teen

knoflook

3 stengels

bleekselderij

2

courgettes

3 el

milde olijfolie

400 g

tomatenblokjes in blik

1

groentebouillontablet

1 liter

kraanwater

220 g

tortellini alla carne

15 g

verse basilicum

Maak je maaltijdsoep compleet met wat Parmezaanse kaas-snippers.

Aan de slag

1

Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in dunne boogjes. Snijd de courgettes in blokjes van een ½ cm. Verhit de olie in een grote pan. Fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg de bleekselderij toe en bak 3 min. mee. Voeg de tomatenblokjes toe en verkruimel het bouillonblokje erover. Voeg het water toe en breng de soep zachtjes aan de kook.

2

Voeg de tortellini toe en kook 15-17 min. op laag vuur. Voeg de laatste 5 min. de blokjes courgette toe. Haal de blaadjes van de takjes basilicum. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout en bestrooi met het basilicum.

combinatietipLekker met wat geraspte Parmezaanse kaas