Marokkaanse couscoussalade met kikkererwten, paprika & rozijnen
Zeg je couscous, dan zeg je kikkererwten. Een gouden combi.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 200 g couscous
- 300 ml kokend water
- 70 g Fairtrade Original kruidenpasta voor Marokkaanse groentecouscous
- 4 el milde olijfolie
- 400 g winterpeen
- 2 rode puntpaprika's
- 2 salade-uitjes
- 15 g verse krulpeterselie
- 400 g kikkererwten in blik
- 50 g rozijnen
- 1 citroen
Advertentie
Bereiden
- Doe de couscous in een kom. Schenk er het kokende water over en voeg de kruidenpasta en ¼ van de olie toe. Roer door, dek af en laat 10 min. staan.
- Schil en rasp ondertussen de winterpeen. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. een ½ cm. Snijd de salade-ui in dunne ringetjes en de peterselie fijn. Spoel de kikkererwten in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken.
- Roer de couscous los met een vork en schep om met de rest van de olie, winterpeen, paprika, salade-ui, peterselie, kikkererwten en rozijnen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de citroen in plakjes en serveer erbij.
combinatietip:
Lekker met gezouten grofgehakte amandelen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 525 kcal
- eiwit 13 g
-
koolhydraten 67 g
waarvan suikers 17 g -
vet 20 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 600 mg
- vezels 12 g
Ook te zien in
Marokkaanse couscoussalade met kikkererwten, paprika & rozijnen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Marokkaanse couscoussalade met kikkererwten, paprika & rozijnen
- 200 g couscous
- 300 ml kokend water
- 70 g Fairtrade Original kruidenpasta voor Marokkaanse groentecouscous
- 1 el milde olijfolie
Doe de couscous in een kom. Schenk er het kokende water over en voeg de kruidenpasta en de olie toe. Roer door, dek af en laat 10 min. staan.
- 400 g winterpeen
- 2 rode puntpaprika's
Schil en rasp ondertussen de winterpeen. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. een ½ cm.
- 2 salade-uitjes
- 15 g verse krulpeterselie
- 400 g kikkererwten in blik
Snijd de salade-ui in dunne ringetjes en de peterselie fijn. Spoel de kikkererwten in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken.
- 3 el milde olijfolie
- 50 g rozijnen
Roer de couscous los met een vork en schep om met de rest van de olie, winterpeen, paprika, salade-ui, peterselie, kikkererwten en rozijnen.
- 1 citroen
Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de citroen in plakjes en serveer erbij.
combinatietip:
Lekker met gezouten grofgehakte amandelen.