Traybake van karbonade, kriel en groene asperges
Traybake van karbonade, kriel en groene asperges

Traybake van karbonade, kriel en groene asperges

Traybake = tijdwinst!

20 min. bereiden
30 min. oventijd
1 uur wachten
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

15 g

platte peterselie

4 el

milde olijfolie

3 el

grove mosterd

2 el

balsamicoazijn

2 tl

gedroogde Italiaanse kruiden

4

schouderkarbonaden

400 g

knolselderij

500 g

krieltjes

350 g

groene asperges

Dit heb je nodig

  • vershoudfolie

  • bakpapier

Traybake = tijdwinst!

Aan de slag

1

Snijd de knoflook heel fijn. Snijd de takjes en blaadjes van de peterselie fijn. Maak een marinade van de helft van de olie, de mosterd, balsamicoazijn, de peterselietakjes en Italiaanse kruiden. Voeg de knoflook, peper en zout toe. Smeer de karbonades in met de marinade, dek af met vershoudfolie en zet minstens 1 uur in de koelkast.

2

Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de knolselderij en snijd in blokjes van 2 cm. Boen de krieltjes schoon. Snijd grote krieltjes doormidden. Verdeel de krieltjes en de selderij over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de rest van de olie en eventueel zout. Bak ca. 30 min. in de oven. Schep na 10 min. om en leg de karbonades op de plaat tussen de groente, schep de overgebleven marinade over het vlees.

3

Snijd de houtachtige onderkant van de asperges en snijd in de lengte doormidden als ze erg dik zijn. Leg op de aardappel, knolselderij en karbonades. Bak nog 5 min. tot het vlees en de krieltjes goudgeel en gaar zijn. Bestrooi met peterselieblaadjes.