Een­pans pa­el­la met cho­ri­zo en zee­vruch­ten

Deze paella-party vier je met maar één pan!

(13) waardeer
spaans hoofdgerecht Deze paella-party vier je met maar één pan! 4 personen
3 13

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verwijder het vel van de chorizo en snijd in blokjes van een ½ cm. Verhit een grote hapjespan op middelhoog vuur zonder olie of boter en bak de blokjes chorizo 4 min., roer regelmatig door. Voeg de ui en knoflook toe en fruit 3 min. op laag vuur
  2. Roer de gele rijst erdoorheen. Schenk het hete water er bij. Kook 12 min. op laag vuur met de deksel op de pan. Spoel onder tussen de zeevruchten en tuinerwten onder lauwwarm water en laat uitlekken in een vergiet. Voeg de tuinerwten en zeevruchten toe aan de rijst en roer door. Laat 4 min. koken met de deksel op de pan tot de rijst, tuinerwten en zeevruchten gaar zijn.
  3. Haal de pan van het vuur en breng op smaak met peper en eventueel zout. Roer de boter erdoor. Snijd de halve citroen in parten en serveer de paella met de parten citroen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 865 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 89 g
    waarvan suikers 8 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 1.520 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in

Eenpans paella met chorizo en zeevruchten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Een­pans pa­el­la met cho­ri­zo en zee­vruch­ten

1
1
  • 2 middelgrote uien
  • 1 teen knoflook
  • 250 g chorizo (worst)

Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verwijder het vel van de chorizo en snijd in blokjes van een ½ cm.

2
2

Verhit een grote hapjespan op middelhoog vuur zonder olie of boter en bak de blokjes chorizo 4 min., roer regelmatig door.

3
3

Voeg de ui en knoflook toe en fruit 3 min. op laag vuur

4
4
  • 325 g gele rijst
  • 1 liter heet water

Roer de gele rijst erdoorheen. Schenk het hete water er bij. Kook 12 min. op laag vuur met de deksel op de pan.

5
5
  • 450 g diepvries gemengde zeevruchten
  • 750 g diepvries tuinerwten

Spoel onder tussen de zeevruchten en tuinerwten onder lauwwarm water en laat uitlekken in een vergiet.

6
6

Voeg de tuinerwten en zeevruchten toe aan de rijst en roer door. Laat 4 min. koken met de deksel op de pan tot de rijst, tuinerwten en zeevruchten gaar zijn.

7
7
  • 30 g ongezouten roomboter

Haal de pan van het vuur en breng op smaak met peper en eventueel zout. Roer de boter erdoor.

8
8
  • ½ citroen

Snijd de halve citroen in parten en serveer de paella met de parten citroen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.