Eenpans paella met chorizo en zeevruchten
Eenpans paella met chorizo en zeevruchten

Eenpans paella met chorizo en zeevruchten

Deze paella-party vier je met maar één pan!

40 min. bereiden
13waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

middelgrote uien

1 teen

knoflook

250 g

chorizo (worst)

325 g

gele rijst

1 liter

heet water

450 g

diepvries gemengde zeevruchten

750 g

diepvries tuinerwten

30 g

ongezouten roomboter

½

citroen

Deze paella-party vier je met maar één pan!

Aan de slag

1

Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verwijder het vel van de chorizo en snijd in blokjes van een ½ cm. Verhit een grote hapjespan op middelhoog vuur zonder olie of boter en bak de blokjes chorizo 4 min., roer regelmatig door. Voeg de ui en knoflook toe en fruit 3 min. op laag vuur

2

Roer de gele rijst erdoorheen. Schenk het hete water er bij. Kook 12 min. op laag vuur met de deksel op de pan. Spoel onder tussen de zeevruchten en tuinerwten onder lauwwarm water en laat uitlekken in een vergiet. Voeg de tuinerwten en zeevruchten toe aan de rijst en roer door. Laat 4 min. koken met de deksel op de pan tot de rijst, tuinerwten en zeevruchten gaar zijn.

3

Haal de pan van het vuur en breng op smaak met peper en eventueel zout. Roer de boter erdoor. Snijd de halve citroen in parten en serveer de paella met de parten citroen.