Havermoutpannenkoeken met bosbessen
Havermoutpannenkoeken met bosbessen
bewaar
bewaar

Havermoutpannenkoeken met bosbessen

Met maar 3 ingrediënten maak je de pannenkoeken al. Dus waarom niet nog een fruitige spread er bij maken?

20 min. bereiden
12waarderingen

    Aan de slag

    1

    Verhit de bevroren bosbessen in een pan met het water. Laat ca. 10 min. koken, tot een dunne spread ontstaat. Roer af en toe door. Giet de spread in de schone pot en doe de deksel erop. Je kunt de spread ook direct gebruiken.

    2

    Meng de havermout, haverdrink, eieren en het bakmeel met de staafmixer tot een beslag. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur zonder olie of boter en bak de pannenkoekjes met 2 of 3 tegelijk in 4 min. goudgeel en gaar. Keer halverwege.

    3

    Besmeer de pannenkoekjes met de bosbessenspread en eventueel extra bosbessen.

    bewaartipJe kunt de bosbessenspread in een goed afgesloten, schone pot 2 weken in de koelkast bewaren.
    combinatietipLekker met 4 el verrijker walnoot kokos en blauwe bes (potje 300 g).

    Havermoutpannenkoeken met bosbessenjam

    Instructievideo - 00:26 min.

    Heb jij dit recept klaargemaakt?

    We zijn benieuwd wat je er van vindt!

    Heb jij dit recept klaargemaakt?

    We zijn benieuwd wat je er van vindt!

    Havermoutpannenkoeken met bosbessen

    Met maar 3 ingrediënten maak je de pannenkoeken al. Dus waarom niet nog een fruitige spread er bij maken?

    Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

    Dit heb je nodig