bewaar
Pasta arrabiata
Pasta arrabiata
bewaar

Pasta arrabiata

Voeg een beetje pit aan je avond toe met deze pittige arabbiata.

25 min. bereiden
licht pittig
16waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 tenen

knoflook

4 el

traditionele olijfolie

1 tl

chilivlokken

800 g

Mutti San Marzano tomaten in blik

400 g

penne

7½ g

verse basilicum

2 el

extra vierge olijfolie

Voeg een beetje pit aan je avond toe met deze pittige arabbiata.

Aan de slag

1

Snijd de knoflook fijn. Verhit de traditionele olie in een hapjespan en bak de knoflook en chilivlokken 3 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig zodat het niet kan aanbranden. Voeg de tomaten, peper en zout toe en druk de tomaten met de achterkant van een houten lepel stuk. Laat 10 min. op middelhoog vuur pruttelen zodat de saus iets kan inkoken.

2

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Meng de pasta door de saus en verwarm 2 min. mee zodat de saus goed opgenomen kan worden door de pasta.

3

Scheur de basilicumblaadjes en meng ¾ door de pasta. Verdeel over diepe borden, verdeel de rest van het basilicum erover en besprenkel met de extra vierge olie.

serveertipWil je een extra pittige pasta? Bestrooi met een ½ tl chilivlokken voor serveren.