Na­si­to­ren­tje

Deze toren mag je zo hoog maken als je zelf wil.

(0) waardeer
hoofdgerecht Deze toren mag je zo hoog maken als je zelf wil. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • vershoudfolie

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af en laat de rijst met de deksel op de pan nog 10 minuten staan.
  2. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Snijd de knoflook fijn. Snijd de paprika’s in 4 stukken. Snijd het steeltje en het zachte deel met zaadjes langs het vruchtvlees eraf. Snijd in kleine blokjes. Verhit ⅔ van de olie in de hapjespan. Bak de bosuiringetjes, knoflook en paprika 5 minuten op middelhoog vuur. Schep steeds om met de spatel.
  3. Doe de rijst, tuinerwten en ketjap in de pan bij de andere groenten. Bak nog 5 minuten. Schep steeds om. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan. Bak spiegeleitjes.
  4. Bekleed de soepkom met vershoudfolie. Laat de zijkanten over de rand heen hangen. Schep een kwart van de nog warme nasi in de kom. Druk de bovenkant goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet een bord omgekeerd op de kom nasi. Keer het bord met kom en al om. Haal voorzichtig de soepkom en de folie weg. Je hebt nu een mooi torentje nasi. Herhaal met de rest van de nasi. Leg de gebakken eitjes op de nasitorentjes.

dieettip:

De ketjap is een ‘dagkeuze’ en past niet in de Schijf van Vijf. Wil je eten volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum, dan kun je per dag 3 tot 5 keer iets kleins (de ‘dagkeuze’) buiten de Schijf kiezen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 510 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 65 g
    waarvan suikers 8 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Kids 2020

Nasitorentje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Na­si­to­ren­tje

1
1
  • 300 g zilvervliesrijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af en laat de rijst met de deksel op de pan nog 10 minuten staan.

2
2
  • 3 bosuitjes
  • 2 tenen knoflook
  • 2 rode paprika's

Snijd de bosuitjes in ringetjes. Snijd de knoflook fijn. Snijd de paprika’s in 4 stukken.

3
3

Snijd het steeltje en het zachte deel met zaadjes langs het vruchtvlees eraf. Snijd in kleine blokjes.

4
4
  • 2 el arachideolie

Verhit de olie in de hapjespan. Bak de bosuiringetjes, knoflook en paprika 5 minuten op middelhoog vuur. Schep steeds om met de spatel.

5
5
  • 200 g diepvries tuinerwten
  • 1 el ketjap manis

Doe de rijst, tuinerwten en ketjap in de pan bij de andere groenten. Bak nog 5 minuten. Schep steeds om.

6
6
  • 1 el arachideolie
  • 4 middelgrote eieren

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan. Bak spiegeleitjes.

7
7

Bekleed een soepkom met vershoudfolie. Laat de zijkanten over de rand heen hangen. Schep een kwart van de nog warme nasi in de kom.

8
8

Druk de bovenkant goed aan met de bolle kant van een lepel.

9
9

Zet een bord omgekeerd op de kom nasi. Keer het bord met kom en al om. Haal voorzichtig de soepkom en de folie weg.

10
10

Je hebt nu een mooi torentje nasi. Herhaal met de rest van de nasi.

11
11

Leg de gebakken eitjes op de nasitorentjes.

dieettip:

De ketjap is een ‘dagkeuze’ en past niet in de Schijf van Vijf. Wil je eten volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum, dan kun je per dag 3 tot 5 keer iets kleins (de ‘dagkeuze’) buiten de Schijf kiezen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.