Ma­rok­kaan­se groen­te met cous­cous en fe­ta

Deze stoof hoeft niet uren op het fornuis te staan. Sterker nog: in een kwartier is-ie klaar!

(4) waardeer
hoofdgerecht Deze stoof hoeft niet uren op het fornuis te staan. Sterker nog: in een kwartier is-ie klaar! 4 personen
5 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de ovengroente met de ras el hanout en zout 8 min. op middelhoog tot hoog vuur. Schep regelmatig om.
  2. Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de munt fijn. Hak de amandelen grof en verkruimel de feta.
  3. Voeg de fruitspread en passata toe aan de groente en breng aan de kook. Laat 5 min. op laag vuur pruttelen. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Roer de couscous los met een vork en meng met de rest van de olie, amandelen en ¾ van de munt. Breng op smaak met peper. Verdeel de feta en de rest van de munt over de groente en serveer met de couscous.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 665 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 75 g
    waarvan suikers 22 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2020 week 39-40

Marokkaanse groente met couscous en feta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ma­rok­kaan­se groen­te met cous­cous en fe­ta

1
1
  • 2 el arachideolie
  • 600 g ovengroente courgette, rode paprika en peen
  • 2 el ras el hanout

Verhit de olie in een hapjespan en bak de ovengroente met de ras el hanout en zout 8 min. op middelhoog tot hoog vuur. Schep regelmatig om.

2
2
  • 300 g couscous

Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
3
  • 10 g verse munt
  • 50 g geroosterde amandelen
  • 100 g feta

Snijd de munt fijn. Hak de amandelen grof en verkruimel de feta.

4
4
  • 4 el Bonne Maman abrikozen meer fruit minder suiker
  • 690 g biologische passata di pomodoro fijn gekruid

Voeg de fruitspread en passata toe aan de groente en breng aan de kook. Laat 5 min. op laag vuur pruttelen.

5
5

Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 2 el arachideolie

Roer de couscous los met een vork en meng met de rest van de olie, amandelen en ¾ van de munt. Breng op smaak met peper.

7
7

Verdeel de feta en de rest van de munt over de groente en serveer met de couscous.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.