Vol­ko­ren to­sta­da’s met avo­ca­do & pa­pri­ka-to­ma­ten­sal­sa

Tijd voor een dansje met deze tostada's met paprika-tomatensalsa!Tijd voor een dansje met deze tostada's met paprika-tomatensalsa!

(2) waardeer
mexicaans lunch Tijd voor een dansje met deze tostada's met paprika-tomatensalsa!Tijd voor een dansje met deze tostada's met paprika-tomatensalsa! 4 personen
3 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • 2 bakplaten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bakplaten met bakpapier. Leg de wraps erop en bak ca. 8 min. onder elkaar in de oven tot tostada’s. Verwissel de bakplaten halverwege.
  2. Halveer ondertussen de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes van ca. 1 cm. Snijd de tomaten in stukjes van ca. 1 cm. Snijd de saladeuitjes in dunne ringen en de peterselie fijn. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil. Pers de vrucht uit. Meng de paprika, tomaat, saladeui, peterselie, het limoenrasp en 1 el limoensap (per 4 personen) tot een salsa. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Snijd de avocado’s overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en prak fijn met een vork. Verdeel de avocado over de tostada’s en schep de salsa erop.

bereidingstip:

In plaats van 2 bakplaten kun je ook 1 bakplaat en 1 rooster gebruiken.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 390 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 35 g
    waarvan suikers 8 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
september 2020

Volkoren tostada’s met avocado & paprika-tomatensalsa

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vol­ko­ren to­sta­da’s met avo­ca­do & pa­pri­ka-to­ma­ten­sal­sa

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 4 volkoren tortillawraps

Bekleed de bakplaten met bakpapier. Leg de wraps erop en bak ca. 8 min. onder elkaar in de oven tot tostada’s. Verwissel de bakplaten halverwege.

3
3
  • 1 rode paprika

Halveer ondertussen de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes van ca. 1 cm.

4
4
  • 4 tomaten
  • 7½ g verse platte peterselie

Snijd de tomaten in stukjes van ca. 1 cm. Snijd de saladeuitjes in dunne ringen en de peterselie fijn.

5
5
  • 1 limoen

Boen de limoen schoon en rasp de groene schil. Pers de vrucht uit.

6
6

Meng de paprika, tomaat, saladeui, peterselie, het limoenrasp en 1 el limoensap (per 4 personen) tot een salsa. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 2 eetrijpe avocado's

Snijd de avocado’s overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en prak fijn met een vork.

8
8

Verdeel de avocado over de tostada’s en schep de salsa erop.

bereidingstip:

In plaats van 2 bakplaten kun je ook 1 bakplaat en 1 rooster gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.