Een­pans­ge­recht pa­rel­cous­cous

Dit smaakvolle eenpansgerecht bestaat uit maar 5 ingrediënten en is in 15 minuten klaar. Geen reden meer om 'm niet te maken.

(1) waardeer
hoofdgerecht Dit smaakvolle eenpansgerecht bestaat uit maar 5 ingrediënten en is in 15 minuten klaar. Geen reden meer om 'm niet te maken. 4 personen
4 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenpapier
  • braadpan met dikke bodem

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan.
  2. Verwarm ondertussen een braadpan met dikke bodem en bak de spekreepjes al omscheppend in 8 min. knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier. Laat in het achtergebleven bakvet de spinazie 1 min. omscheppend slinken. Giet de gekookte parelcouscous en de tuinerwten erbij en bak nog 1 min. mee. Roer de uitgebakken spekjes en pestospread erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 65 g
    waarvan suikers 4 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
oktober 2020

Eenpansgerecht parelcouscous

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Een­pans­ge­recht pa­rel­cous­cous

1
1
  • 300 g parelcouscous

Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan.

2
2
  • 100 g gerookte spekreepjes

Verwarm ondertussen een braadpan met dikke bodem en bak de spekreepjes al omscheppend in 8 min. knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.

3
3
  • 400 g verse spinazie
  • 300 g diepvries tuinerwten

Laat in het achtergebleven bakvet de spinazie 1 min. omscheppend slinken. Giet de gekookte parelcouscous en de tuinerwten erbij en bak nog 1 min. mee.

4
4
  • 90 g koelverse pestospread

Roer de uitgebakken spekjes en pestospread erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.