Mai­zen­a­koek­jes

Hoe meer spikkels, hoe feestelijker!

  • gebak
  • 32 stuks
  • 65 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 55 min. wachten
    • 24 min. oventijd
(1) waardeer
gebak Hoe meer spikkels, hoe feestelijker! 32 stuks
5 1

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • handmixer
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de boter, kristalsuiker en vanillesuiker in een kom en mix met een handmixer in 1 min. tot een luchtig mengsel. Doe het ei erbij en mix op hoge snelheid 1 min. Voeg de maizena en het zout toe en mix op lage snelheid (tegen verstuiven) tot alles gemengd is. Mix nog 1 min. op hoge snelheid tot een egale massa. Laat afgedekt 30 min. opstijven in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 160 °C. Vorm met koude handen 32 balletjes van het deeg. Bak ze in 2 delen.
  3. Leg 16 balletjes op ruime afstand van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Doop een vork in wat maizena en druk de balletjes met de vork in het midden kruislings licht in. Bestrooi met de discodip. Bak de koekjes in het midden van de oven in ca. 12 min. gaar. Ze blijven licht van kleur. Neem uit de oven en laat 10 min. op de bakplaat afkoelen.
  4. Herhaal dit met de andere 16 deegballetjes op de andere bakplaat.

bereidingstip:

Heb je geen 2 bakplaten? Bekleed dan een rooster met bakpapier.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 65 kcal
  • koolhydraten 9 g
    waarvan suikers 4 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 40 mg
Tags
Ook te zien in

Maizenakoekjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mai­zen­a­koek­jes

1
1
  • 100 g ongezouten roomboter
  • 100 g kristalsuiker
  • 16 g vanillesuiker

Doe de boter, kristalsuiker en vanillesuiker in een kom en mix met een handmixer in 1 min. tot een luchtig mengsel.

2
2
  • 1 middelgroot ei

Doe het ei erbij en mix op hoge snelheid 1 min.

3
3
  • 200 g maizena
  • ¼ tl zout

Voeg de maizena en het zout toe en mix op lage snelheid (tegen verstuiven) tot alles gemengd is. Mix nog 1 min. op hoge snelheid tot een egale massa.

4
4

Laat afgedekt 30 min. opstijven in de koelkast.

5
5

Verwarm de oven voor op 160 °C.

6
6

Vorm met koude handen 32 balletjes van het deeg. Bak ze in 2 delen.

7
7

Leg 16 balletjes op ruime afstand van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat.

8
8
  • ½ el discodip

Doop een vork in wat maizena en druk de balletjes met de vork in het midden kruislings licht in. Bestrooi met de discodip.

9
9

Bak de koekjes in het midden van de oven in ca. 12 min. gaar. Ze blijven licht van kleur. Neem uit de oven en laat 10 min. op de bakplaat afkoelen.

10
10

Herhaal dit met de andere 16 deegballetjes op de andere bakplaat.

bereidingstip:

Heb je geen 2 bakplaten? Bekleed dan een rooster met bakpapier.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.