Pom­poen­stamp­pot met wit­lofsala­de en tar­taart­bal­le­tjes

Moet je zeker doen, deze stamppot met pompoen!

(2) waardeer
hoofdgerecht Moet je zeker doen, deze stamppot met pompoen! 4 personen
4 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper of pureeknijper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de sjalotten en snijd de dille fijn. Meng de sjalot en de helft van de dille, peper en eventueel zout door de tartaar. Vorm hier met vochtige handen 3 balletjes ter grootte van een walnoot per persoon van. Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes op middelhoog vuur in ca. 15 min. rondom goudbruin en gaar.
  2. Kook ondertussen de aardappelen in een ruime pan in 15 min. gaar. Voeg na 5 min. de pompoenstukjes toe. Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en halveer ze in de lengte. Snijd in de lengte in dunne repen.
  3. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Pers de helft uit en snijd de rest in partjes. Meng de citroenrasp, een ½ el sap (per 4 personen) en de rest van de olie door de yoghurt tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Schep de dressing met de rest van de dille en druiven door het witlof.
  4. Giet de aardappelen en pompoen af en stamp met de pureestamper tot een grove stamppot. Serveer met de balletjes, witlof- salade en een citroenpartje.
video

Pom­poen­stamp­pot met wit­lofsala­de en tar­taar­bal­le­tjes

leuk-snel - 00:48 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 430 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 46 g
    waarvan suikers 18 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Pompoenstamppot met witlofsalade en tartaartballetjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pom­poen­stamp­pot met wit­lofsala­de en tar­taart­bal­le­tjes

1
1
  • 2 sjalotten
  • 15 g verse dille
  • 300 g rundertartaartjes

Snipper de sjalotten en snijd de dille fijn. Meng de sjalot en de helft van de dille, peper en eventueel zout door de tartaar.

2
2

Vorm hier met vochtige handen 3 balletjes ter grootte van een walnoot per persoon van.

3
3
  • 1 el milde olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes op middelhoog vuur in ca. 15 min. rondom goudbruin en gaar.

4
4
  • 600 g koelverse stamppotaardappelen
  • 400 g koelverse pompoenstukjes

Kook ondertussen de aardappelen in een ruime pan in 15 min. gaar. Voeg na 5 min. de pompoenstukjes toe.

5
5
  • 4 stronken witlof

Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en halveer ze in de lengte. Snijd in de lengte in dunne repen.

6
6
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Pers de helft uit en snijd de rest in partjes.

7
7
  • 2 el milde olijfolie
  • 4 el Griekse yoghurt 10%

Meng de citroenrasp, een ½ el sap (per 4 personen) en de rest van de olie door de yoghurt tot een dressing.

8
8
  • 250 g pitloze rode druiven

Breng op smaak met peper en zout. Schep de dressing met de rest van de dille en druiven door het witlof.

9
9

Giet de aardappelen en pompoen af en stamp met de pureestamper tot een grove stamppot. Serveer met de balletjes, witlof- salade en een citroenpartje.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.